Huuhkaja-pelaaja kommentoi Alexander Ringin päätöstä lopettaa maajoukkueura: ”Tuli yllätyksenä”

© Kuva: Juha Tamminen
Jääkö Bolivia nollille Perua vastaan? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

Huuhkajien 24-vuotias puolustuspään monitoimimies Thomas Lam on luottavaisin mielin, kun Suomi kohtaa Nations Leaguessa perjantaina Viron. Kaksi voittoa turnauksen syyskuun otteluista takaavat Suomelle hyvät lähtökohdat naapurimaan kaatoon.

– Saimme hyvän alun kahden kotivoiton myötä. Itseluottamus on joukkueella korkealla ja haluamme jatkaa voittoputkea. Viroa vastaan on vaikea peli. Me näimme sen viime kuussa. Se on kuitenkin voitettava joukkue ja meidän pitää pelata meidän omaa peliämme ja saada sitä kautta hyvä tulos, Hollannin pääsarjaseura Zwollessa pelaava Lam aprikoi SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Hän kertoo, että toimivaan puolustuspeliin on helppo nojata. Lam tietää, että Suomi on myös vieraskentällä ennakkosuosikki.

– Me emme päästä paljoa maaleja omiin tällä hetkellä. Kahdesta ensimmäisestä ottelusta nollapelit todistavat sen. Sitä kautta teemme melkein joka pelissä maalin. Jos pystymme jälleen pitämään nollat, niin varmaan voitamme pelin. Peli ei tule olemaan helppo, mutta uskon, että olemme parempi joukkue kuin Viro.

Katseita ei ole vielä käännetty maanantain Kreikka-peliin, vaikka maa lienee Suomen päävastus Nations Leaguen lohkossa.

– Kreikka-peli himassa tulee olemaan myös kova. Uskon, että me pystymme voittamaan molemmat pelit, mutta ensin meidän pitää keskittyä vain Viron voittamiseen.

Huuhkajille iso menetys

Suomen maajoukkue koki viime viikolla menetyksen, kun keskikenttäpelaaja Alexander Ring ilmoitti jättävänsä maajoukkueen. Hän keskittyy jatkossa vain MLS-joukkue New York Cityn peleihin.

– Harmillinen päätös. Alex on tosi hyvä pelaaja, mutta päätös oli hänen omansa. Meille se oli harmillinen, mutta nyt pitää vain jatkaa, ja uusien pelaajien pitää nousta ylös maajoukkueeseen. Tämä on futista.

– Päätös tuli yllätyksenä, mutta hän on miettinyt sitä varmasti pitkään. Pitää antaa respectiä siitä, kuinka monta matsia hän on pelannut Suomen paidassa ja tehnyt duunia joukkueen eteen, Lam muistuttaa.

Viasat Jalkapallo -kanava, Viafree ja Viaplay näyttävät Huuhkajien kummatkin Nations League -ottelut suorana lähetyksenä. Perjantain Viro-pelin studio-osuus alkaa klo 21.00. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 21.45.

Jesse Happonen

Jääkö Bolivia nollille Perua vastaan? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!