Huuhkajilta fantastinen ottelu Kreikkaa vastaan – lohkovoitto kutkuttavan lähellä

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat venyi jo neljänteen peräkkäiseen voittoon Nations Leaguessa, kun Kreikka kaatui Tampereella komeasti maalein 2-0. Kreikka oli lopulta todella aseeton vahvaa Suomea vastaan.

KATSO Huuhkajien lohkotilanne Nations Leaguessa.

Ottelun alku oli Suomelle kaikkea muuta kuin lupaava. Vain reilu kymmenen minuuttia ehdittiin pelata, kun päävalmentaja Markku Kanerva joutui ottamaan Suomen parhaimman maalintekijän, Teemu Pukin, vaihtoon loukkaantumisen takia. Pukki loukkasi takareitensä harmittomannäköisessä tilanteessa. Pukin tilalle kirmasi Allsvenskanissa IFK Norrköpingissä pelaava Simon Skrabb.

Ensimmäinen puoliaika oli Huuhkajien hallintaa. Kreikka ei saanut luotua oikeastaan mitään vaarallista ensimmäisellä puoliajalla. Paulus Arajuuren puolustuslinja (toppari Joona Toivio, laitapuolustajat Jere Uronen ja Jukka Raitala) puolusti todella tiiviinä eikä väleistä pystytty pelaaman linjan taakse.

Suomi pääsi muutaman kerran lähtemään nopeaan vastahyökkäykseen pallonriiston jälkeen. Kreikan puolustuslinja pelasi melko korkealla, ja linjan takana oli paljon tilaa, mutta tätä ei pystytty täysin hyödyntämään. Jasse Tuominen ja Robin Lod olivat vahvoja pallon kanssa, mutta mitään kovin vaarallista ei ensimmäisellä puoliajalla nähty.

Glen Kamara vaihdettiin Viro-ottelun jälkeen Rasmus Schüllerin tilalle Suomen keskikentälle. Tampereella syntynyt Kamara olikin todella hyvä ensimmäisellä puoliajalla. Kamaran pallollinen varmuus ja syöttötaito olivat ihailtavaa. Kamara myös teki paljon tärkeitä riistoja lonkeromaisilla jaloillaan. Harvoin on Suomen keskikentällä nähty noin valmista 22-vuotiasta pelaajaa.

Salama-alku toiselle puoliajalle

Toinen puoliaika alkoi räväkästi. Pukin tilalle kentälle tullut Skrabb lähetti keskityksen oikealta laidalta boksiin ja keskitys aiheutti Kreikan puolustukselle suuria vaikeuksia. Kreikka joutui tauolla tekemään yhden vaihdon, kun Arsenal-toppari Sokrátis Papastathópoulos otettiin pois kentältä. Vaikuttiko sitten toppariparin vaihtuminen vai mikä, mutta AS Roman toppari Konstantinos Manolas ei saanut tilannetta purettua ja pallo pomppi lopulta aina Pyry Soirille. Soiri ei hyvästä paikasta erehtynyt vaan laukoi pallon maaliin ja vei Suomen jo 46. minuutilla 1-0-johtoon.

Johtomaali toi Huuhkajien pelaamiseen entisestään itseluottamusta. Suomi uskalsi pelata keskikentällä ahtaisiin väleihin ja onnistui kääntämään tilanteita nopeasti. Kamaran ja Tim Sparvin yhteispeli toimi hyvin keskikentän keskustassa. Kamara oli ehdottomasti yksi Suomen parhaista pelaajista Kreikkaa vastaan.

Huuhkajat sai luotua useamman tekopaikan lisämaalien tekemiseen. Joona Toivio laukoi vapaapotkusta maalin oikeaan kulmaan, mutta Vasilios Barkas venyi laukauksen eteen. Reilun 80. minuutin jälkeen Robin Lod tykitti boksin rajalta tolppaan onnistuneen harhautuksen jälkeen. Pallo kimposi suoraan Soirille, joka laukoi kuitenkin avopaikasta maalin yli.

Loppua kohden Kreikka sai luotua painetta kohti Suomen maalia, mutta Suomen puolustus kesti Lukas Hradeckyn johdolla. Mitään kovin vaarallista Kreikka ei saanut aikaiseksi.

Glen Kamara ja Robin Lod olivat kentän hahmoja ja se nähtiin 89. minuutilla. Lod piti kahta kreikkalaispelaajaa pilkkanaan kulmalipun tuntumassa ja murtautui kohti boksia puijattuaan ensin pallon kreikkalaispuolustajan jalkojen välistä. Lod antoi kovan ja matalan keskityksen pilkun tuntumaan Kamaralle, joka sai pallon haltuun ja tykitti vasempaan alakulmaan.

Suomi johtaa puhtaalla pelillä omaa lohkoaan. Huuhkajat ei ole päästänyt vielä maaliakaan Nations Leaguessa. Suomella on vielä jäljellä kaksi ottelua (vieraissa Kreikkaa ja Unkaria vastaa), joista riittää yksi piste lohkovoittoon. Samaan aikaan Viro ja Unkari pelasivat 3-3-tasapelin lohkon toisessa ottelussa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.