Vuoden 2013 Mestarien liiga -finalisti Borussia Dortmund on pudonnut sittemmin Euroopan terävimmän kärjen kyydistä ja joutunut antamaan kotimaassa periksi Bayern Münchenille. Dortmund on kuitenkin edelleen Bayernin ykköshaastaja Bundesliigassa, ja mikä vielä kiehtovampaa, tuottaa jatkuvasti Euroopan kirkkaimpia nuoria timantteja.

Muun muassa Pierre-Emerick Aubameyang ja Ousmane Dembélé on jo myyty isolla rahalla eteenpäin – Arsenaliin ja Barcelonaan – mutta Dortmundin tähtitehdas ei osoita minkäänlaisia hidastumisen merkkejä.

Kahden viime kauden aikana tähtitaivaalle singahti USA:n maajoukkuemies, 18-vuotias Christian Pulisic. Alkusyksyn aikana on kohistu 18-vuotiaasta Jadon Sanchosta, sillä nuori englantilainen on ollut Euroopan suurliigojen tehokkain maalisyöttäjä.

Pulisicin ja Sanchon tuntee hiljalleen jokainen kansainvälistä jalkapalloa seuraava, mutta seuraava tähti on jo syttymässä. Toistaiseksi tanskalainen Jacon Bruun Larsen on saanut säästyä isommalta huomiolta, mutta jos tahti jatkuu samanlaisena kuin viime viikkoina, tulee asia tuotapikaa muuttumaan.

20-vuotias tanskalaislaituri teki keskiviikkona uransa ensimmäisen maalin Mestarien liigassa, juuri Sanchon hienosta esityöstä. Bruun Larsen ei ehtinyt pelata Mestarien liigaa kuin kuusi minuuttia ennen avausmaalinsa syntymistä. Myöhemmin hän myös alusti yhden Dortmundin maaleista 3-0 -voitossa.

OptaFranz

@OptaFranz
6 - Jacob Bruun Larsen has scored on his Champions League debut for @BlackYellow after 6 minutes. The only Dortmund player to score faster on his CL debut was Andreas Möller (1 minute, September 1995 against Juventus). Quickfire. #BVBASM

Bruun Larsen siirtyi Dortmundiin jo vuonna 2015, mutta ennen tätä kautta vastuu edustusjoukkueessa on jäänyt vähäiseksi. Bruun Larsen on pelannut enimmäkseen junioreissa, ja viime kevätkauden ajaksi hänet lainattiin Stuttgartiin. Vuotta 2017 häiritsivät myös jalan rasitusmurtuma sekä polvivamma.

Tällä kaudella paikka bundesliigaryhmässä on avautunut, ja jälki on ollut hurjaa. Neljässä ottelussaan Bruun Larsen on tehnyt kolme maalia ja syöttänyt kaksi. A-maajoukkuedebyytti Tanskan paidassa lienee vain ajan kysymys.

Bruun Larsen on ollut osallisena Dortmundin maalissa keskimäärin 57 minuutin välein. Hän oli myös Whoscored -sivuston arvioissa koko Bundesliigan paras pelaaja syyskuussa.

WhoScored.com

@WhoScored
.@BVB youngster Jacob Bruun Larsen impressed after coming into the Bortmund starting XI and is our Bundesliga player of the month for September

For more player stats -- whoscored.com/Players/307202…