KuPS:n kapteeni Petteri Pennasella on meneillään ikimuistoinen veikkausliigakausi. Ei liene kaukaa haettu, että kausi on myös miehen uran paras.

Pennanen on tehnyt tällä kaudella 11 maalia – ja antanut päälle kuusi maalisyöttöä – kun uran aiempi yhden kauden maaliennätys oli seitsemän osumaa. Kotimaisista pelaajista parempaan maalimäärään tämän kauden Veikkausliigassa on pystynyt vain seuratoveri Rasmus Karjalainen.

Huhtikuussa Pennanen pelasi loisteliaan neljän maalin ottelun, kun KuPS haki Maarianhaminasta 4-1 -vierasvoiton. Sunnuntaina Pennanen puolestaan otti haltuunsa Veikkausliigan ennätyksen, kun hän teki maalin Ilveksen verkkoon vain 12 sekunnin pelin jälkeen (lue lisää).

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Huippuhetket: KuPS - Ilves 7.10.2018 #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3306414

– Meillä on aina tietty idea siitä, miltä puolelta peli aloitetaan. Nyt syötöt napsuivat kohdilleen ja maali siitä tuli. Olisi aina kiva aloittaa peli tuolla tavalla, Pennanen kertoi maalistaan Veikkausliigan kotisivuilla.

Pennasen ottelun toinen osuma puolestaan oli eittämättä yksi koko kauden komeimpia. KuPS-kapteeni tykitti vajaasta 20 metristä voimalla vastapalloon ja pallo painui aivan maalin ylänurkkaan.

– Pallo oli ensin Lucas Rangelilla ja kimpoili takaviistoon. Tälläsin minkä lähti, ei sitä maalivahti olisi saanut millään kiinni. 11 maalia on hyvä parannus edelliseen ennätykseen, Pennanen jatkoi.

Petteri Pennanen

@petepennanen
Hyvinkin kelpo ilta tänään kaikin puolin!!! #2peliävielä #2voittoatarvitaan #2voittoaotetaan

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
Kapteenin maaleilla Ilves nurin ja Keltamusta jatka sarjakolmosena. BANZAI!! #KuPS #veikkausliiga

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wissin mieltä ennätysmaalin paikan päällä todistaminen ei luonnollisestikaan lämmittänyt.

[readmore from=Pennanen-Petteri]

– Jostain syystä emme olleet päkiöillä heti alusta alkaen, vaikka kaiken piti olla selvää. Ensimmäisen maalin merkityksestä oli keskusteltu ja jouduimme heti jahtaamaan peliä alun mokan jälkeen, Wiss totesi Ilveksen kotisivujen otteluraportissa.

Pennasen kausi on ollut siinä määrin vahva, että KuPS:n seuralegendoihin lukeutuva Ilja Venäläinen nosti Twitterissä kissan pöydälle. Venäläisen mielestä 28-vuotias Pennanen on otteillaan ansainnut kutsun Suomen A-maajoukkueeseen.

Ilja Venäläinen

@iljavenalainen
Jonkun se totuus on sanottava: @petepennanen kuuluu maajoukkueeseen. #KuPS #Veikkausliiga #Huuhkajat