Kuopiossa meneillään olevassa Veikkausliigan huippuottelussa KuPS-Ilves tehtiin mitä todennäköisimmin veikkausliigahistoriaa. Tieto on toistaiseksi vahvistamaton, mutta kaikki viittaa siihen, että kotijoukkueen Petteri Pennasen tekemä maali on Veikkausliigan historian nopein maali.

Pennanen sai rangaistusalueella Ilmari Niskaselta pienen syötön taaksepäin, ja koska hänet oli unohdettu täysin vapaaksi, ei KuPS:n kapteenilla ollut vaikeuksia panna palloa maaliin.

Pennasen maali syntyi Ruudun pelikellon mukaan noin 12 sekunnin kohdalla. Mikäli maalin syntyajaksi vahvistetaan sama, on osuma sarjan historian nopein. Aiempaa ennätystä on pitänyt nimissään FC KooTeePeen Niko Ikävalko, joka teki vuonna 2007 maalin 13,5 sekunnin pelin jälkeen ottelussa AC Oulua vastaan.

Timo Tolonen

@TolonenT
12 sekuntia ja pallo Hilanderin selän taakse. #Ilves-puolustus ihmeissään kun Pennanen tuikkasi suoraan syötöstä pallon alanurkkaan.
#KuPS #veikkausliiga

Ilves Edustus

@IlvesEdustus
1' Jaaha, kymmenisen sekuntia ehti kulua ja ensimmäisestä hyökkäyksestä KuPS iskee taululle 1-0. No, ennenkin on annettu etumatkaa ja juostu se kiinni!
#ilves #keltavihreä #veikkausliiga

12,5 sekunnissa osui viime helmikuussa tolppien väliin myös SJK:ssa tuolloin pelannut Vahid Hambo. Tuolloin kyseessä oli kuitenkin Suomen Cupin ottelu, ei Veikkausliigan.

Uutista päivitetty 7.10. klo 17.40. Veikkausliiga vahvisti nopeasti kotisivuillaan, että Pennasen maali todella on Veikkausliigan kaikkien aikojen nopein.