Yksi Mestarien liigan lohkovaiheen toisen kierroksen odotetuimmista otteluista on keskiviikkona edessä oleva Tottenham-Barcelona. Molemmissa seuroissa pelannut brittifutiksen legenda Gary Lineker vieraili ottelun alla FC Barcelonan YouTube-kanavan haastattelussa.

Vähemmän yllättäen Linekeriltä irtosi todellinen kehuryöppy Barcelonan supertähdelle Lionel Messille. Messi on Linekerin mielestä maailman kaikkien aikojen paras – ei enempää eikä vähempää.

 

BarçaTimes

@BarcaTimes

BarçaTimes

@BarcaTimes
In the interview, Lineker emphasised that Spurs will have a difficult task ahead in the game:

🔊 Lineker: "Stopping the best player in the world, Leo Messi."
🔊 Lineker: "Messi is the best player to ever put on a pair of boots.

It's as if he sees the game from afar, at the same time as he is playing...

He never rises to provocation, & he is a great example to both the world of football and to every young person who plays the sport."

– Messi pelaa edelleen uskomattomalla tasolla. Hän tekee edelleen maalin per peli. Hän voittaa vastustajat itsekseen. Hän tekee upeita vapaapotkumaaleja. Loistavaa syöttötyöskentelyä, Lineker summaa.

– Mitä sellaista voin sanoa Messistä, mitä ei ole jo sanottu? Kaikkihan sen tietävät, että olen suuri Messi-fani.

– Kun näen hänen pelaavan, olen edelleen hämmästynyt niin monesta asiasta. Aivan kuin hän samaan aikaan katsoisi ottelua lintuperspektiivistä ja pelaisi kentällä. Se on uskomatonta.

– Ihmiset tuijottavat maalintekijätilastoa, mutta Messissä ei ole kyse vain siitä. Toki hän takoo maaleja sellaisella tahdilla, johon vain pari muuta pelaajaa pystyy. Mutta sen lisäksi hän on paras pallonkuljettaja, mitä olen ikinä nähnyt. Hän on luovin pelaaja, mitä olen ikinä nähnyt. Hän on taitavin pelaaja, mitä olen ikinä nähnyt. Ja hän on lajin kaikkien aikojen parhaita syöttäjiä.

– Kun nuo kaikki asiat summaa yhteen, saadaan tulokseksi pelaaja, joka ei ole ihminen. Kaiken lisäksi hän on joukkuepelaaja. Hän ei ole itsekäs, eikä hän sukeltele kentän pinnassa. Hän ei kosta. Hän on upea esimerkki nuorille pelaajan aluille, Lineker toteaa.

Tottenhamin ja Barcelonan välinen ottelu alkaa keskiviikkona kello 22 Suomen aikaa.