Nuori Bundesliiga-tähti kieltäytyi maajoukkuedebyytistään – syynä erikoinen pyyntö liitolle

© Kuva: Getty Images
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Bayer Leverkusenin lairahyökkääjän Leon Baileyn odotettu debyytti synnyinmaansa Jamaikan A-maajoukkueessa antaa odottaa itseään, sillä hän kieltäytyi pelaamasta.

Baileyn, 21, odotettiin pelaavan ensimmäinen miesten maaottelunsa Suomen aikaa sunnuntain ja maanantaina välisenä yönä, kun hän hyväksyi kutsun Jamaikan peliin Bonairea vastaan. Baileylla oli isovanhempiensa kautta mahdollisuus edustaa myös Englantia. Leverkusen tiedotti Baileyn maajoukkuevalinnasta verkkosivuillaan.

Hän jätti tiettävästi ottelun väliin, koska Jamaikan jalkapalloliitto ei pitänyt kiinni heidän sopimuksestaan. Liiton kerrottiin luvanneen Baileylle, että hänen pikkuveljensä Kyle Butler saisi myös kutsun maajoukkueeseen, mutta Butler laitettiinkin ensin testijaksolle. Butler on Itävallan pääsarjajoukkue LASK:n pelaaja, mutta hän viettää kuluvan kauden lainalla maan toisella sarjatasolla FC Juniors OÖ:ssä.

Jamaika voitti Bonairen 6-0.

– Tietysti tulin Jamaikalle maajoukkuekutsun takia. Lupauduin tulemaan tekemämme sopimuksen perusteella. Mutta kun tulin tänne, tilanne oli täysin toisenlainen. He eivät pitäneet heidän puoleltaan sopimuksesta kiinni, ja siksi päätin olla pelaamatta, kommentoi Bailey Jamaica Gleanerille.

– Olen täällä yhdestä syystä: edustaakseni maatani. Mutta he eivät pitäneet kiinni sovitusta. Kun he ovat valmiita tekemään sen, minä olen valmis pukemaan maajoukkueen paidan ylleni.

– Jos he ovat marraskuuhun mennessä valmiita tekemään sen, mitä olemme pyytäneet heiltä, minä olen valmis edustamaan maatani.

– Se (Baileyn veljen tilanne) on iso osa sitä. Tarvitsen pelaajia, jotka ymmärtävät minua. Ei voida olettaa, että minä hyppään mukaan ja sen odotetaan toimivan.

– Tarvitsen apua. Olen voittaja, feeniks-lintu, enkä pidä häviämisestä, joten tarvisen ihmisiä, joiden tiedän saavan asioita aikaan.

Jos Bailey ja Jamaikan jalkapalloliitto saavat selvitettyä ongelmansa, saattaa Bundesliiga-laituri saada debyyttinsä ensi kuussa Surinamea vastaan.

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliKakkosen nousijajoukkue palkkasi valmentajakseen entisen Valioliiga-pelaajan
Seuraava artikkeliMarkku Kanerva piti toistaiseksi korttinsa piilossa: ”Voi olla, että tulee jotain muutoksia”