Palloliiton kurinpitovaliokunta langetti maanantaina Suomen oloissa poikkeuksellisen pitkän pelikiellon. 15. syyskuuta pelatun ottelun MyPa-Gnistan lisäajalla punaisen kortin saanut Gullit Zolameso määrättiin peräti kuuden ottelun pelikieltoon.

Pelikiellosta yksi tuli automaattisesti suoran ulosajon myötä, mutta lisäksi rangaistusta kovennettiin viidellä ottelulla. Koska Gnistan pelasi MyPa-pelin jälkeen enää kaksi peliä – FC Vaajakoskea ja MP:tä vastaan – jatkuu 23-vuotiaan Zolameson pelikielto vielä ensi kaudella neljän ottelun verran.

Gnistanissa osattiin pitkää pelikieltoa odottaa, sillä Zolameso ajettiin ulos tämän tönäistyä ottelun erotuomaria.

Gnistanin nousuhaaveille 1-2 -tappio Mypaa vastaan oli ratkaisevan kova kolaus. Helsinkiläisten tunteet kävivätkin todella kuumina. Jo avausjaksolla Aleksi Ristola lensi ulos kahden varoituksen myötä, ja lisäajalla suihkuun komennettiin Zolameson ohella myös Cherif Ndiaye. Ndiayelle Palloliitto langetti kolmen ottelun pelikiellon, joten myös hänen pelikieltonsa jatkuu ensi kaudella yhden ottelun verran.

Gnistan sijoittui Kakkosen todella tasaisessa A-lohkossa lopulta sijalle kuusi.

Lähteet: Palloliiton tiedote ja Gnistanin verkkosivut