Manchester Unitedin seuralegenda Éric Cantona kertoo ”kärsivänsä” nykyään, kun hän katsoo joukkueen pelejä.

United on viikonlopun kierrokselle lähdettäessä Valioliigassa vasta kymmenentenä, ja viime tiistaina se hävisi Mestarien liigassa ponnettoman esityksen päätteeksi Juventukselle 0-1.

Manageri José Mourinhon asemasta on ollut paljon puhetta, eikä Cantona ihmettele, jos portugalilaisluotsin ja seuran välit ovat hieman hiiltyneet.

– Hän ei ole oikea mies oikealle naiselle, kuvaili Cantona Mourinhon ja Manchester Unitedin suhdetta The Republik of Mancunia -sivuston mukaan.

Cantona, 52, pelasi Unitedissa, Sir Alex Fergusonin alaisuudessa, viisi vuotta voittaen tuona aikana neljä Valioliigan mestaruutta ja kaksi FA Cupia.

Hänen mukaansa Ferguson ei olisi ikinä antanut Unitedin pelata yhtä puolustusvoittoisesti kuin Mourinho.

– Se johtuu heidän pelitavastaan. Pelejä voi hävitä, mutta on otettava riskejä. He hävisivät Juventukselle, joka piti 70-prosenttisesti palloa Old Traffordilla (Unitedin kotikentällä). Voisitteko kuvitella vastaavaa, jos Ferguson olisi penkin päässä?

– Kärsin entistä enemmän, kun näen Manchester Cityn pelaavan niin loistavasti.

– Minusta lapset tarvitsevat esimerkin. He tarvitsevat mahtavia pelaajia ja luovaa jalkapalloa, jotta he voivat samaistua johonkin pelaajaan tai joukkueeseen. Uskon, että he (United) ovat menettämässä sukupolvellisen nuoria pelaajia.

– Nämä nuoret pelaajat samaistuvat Cityn pelitapaan. Voimmeko hyväksyä sitä? Emme.

Cantonan mielestä Unitedin pitäisi antaa jollekin seuran entiselle pelaajalle mahdollisuus valmentaa joukkuetta.

– Unitedissa ei ikinä anneta saumaa pelaajalle, joka tuntee seuran, sen identiteetin ja filosofian läpikotaisin.

– En halua, että ihmiset ajattelevat minun sanovan näin sen takia, että haluaisin Manchester Unitedin manageriksi. Se nyt vain on totuus.

– (Ryan) Giggs? Jokaisen manageriksi haluavan tulisi saada heiltä mahdollisuus.