Timo Stavitski, 19, siirtyi kesän siirtoikkunan viime hetkillä lainasopimuksella Kroatian pääsarjaan NK Osijekiin. Suomalaislupaus on saanut kuluttaa pääasiassa vaihtopenkkiä uudessa seurassaan.

Stavitski siirtyi Kroatiaan Ranskan liigassa pelaavasta Caenista. Caenin seurajohto katsoi Stavitskin kehityksen kannalta parhaaksi lähettää suomalaislaituri Kroatiaan hakemaan peliminuutteja. Tähän mennessä ainoat minuutit ovat tulleet cupin ottelussa 19. syyskuuta.

Sarjassa Stavitski on istunut neljä kertaa vaihtopenkillä ja kahdesti hänet on jätetty kokoonpanon ulkopuolelle. Viime viikonloppuna Osijek kohtasi Istra 1961:n ja Stavitski oli kokoonpanossa, mutta istui vaihtopenkillä koko ottelun. Samaan aikaan Osijek pelaa varsin vahvaa kautta, sillä seura on sarjassa kolmantena ja kiinni europaikassa.

Tilanne ei varmasti ole mieluinen myöskään Caenin näkökulmasta, sillä seura investoi Stavitskiin 600 000 euroa siirtokorvauksena viime vuonna. Hullunkurisen tilanteesta tekee myös se, että Stavitskin viimeiset minuutit sarjaottelussa on Neymarin ja kumppaneiden tähdittämää PSG:tä vastaan elokuun alkupuolelta.