Veikkausliigan entinen maalikunkku julkaisi tunteikkaan jäähyväiskirjeen: ”Upea matka kulkea”

© Kuva: Juha Tamminen
Championshipissä Fulhamilla on nousu mielessä! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Aleksei Kangaskolkka täytti maanantaina 30 vuotta, ja juhlisti synttäreitään omalaatuisella tavalla. Yksi Veikkausliigan viime vuosien kovimmista maalipyssyistä tiedotti nimittäin juhlapäivänään peliuransa päättymisestä (lue uutinen).

Illan kuluessa IFK Mariehamnin hyökkääjä postasi Twitteriin jäähyväiskirjeensä, jossa mies kävi läpi pelaajauraansa sekä kaikkea sitä, mitä on jalkapallolta saanut – unohtamatta kentän ulkopuolistakaan elämää.

Kangaskolkka toteaa helpottuneena, että IFK Mariehamn ”selvisi” Veikkausliigan putoamiskamppailussa. Peliuraansa hän kuvailee ”upeaksi matkaksi” ja olo on nyt samaan aikaan haikea ja innostunut.

Matkansa Kangaskolkka aloitti synnyinkaupunkinsa Viipurin nurmella vuonna 1997 ja sitten Sarkolan kentällä FC Kouvolan paidassa. Nyt entinen, jalkapalloilijan elämä jää Kangaskolkalla taakse.

– Se elämä, jossa viikon ainoa tavoite on tehdä vielä yksi maali ja voittaa peli. Elämä jossa tunteet, kuten tyytyväisyys, onnellisuus, pettymys ja viha ovat niin kuin Yin ja Yang. Toisin sanoen toista ei ole olemassa ilman toista, ne elävät symbioosissa, maalitykki kirjoittaa.

– Elämä, joka on mahdollistanut itsensä elättämisen asialla, jota muut kutsuvat vain peliksi. Elämä, joka on antanut lukemattomia elämänpituisia ystävyyssuhteita niin kentällä kuin myös sen ulkopuolella. Elämä, joka on vienyt pikkupojan Viipurista maailman eri kolkkiin, Milanosta aina Guadalajaraan saakka.

– Elämä, joka kysymättä heitti keskenkasvuisen nulikan Ahvenanmaalle ja joka päätti, että tämä on se paikka, jossa löydät maailman parhaan vaimon ja jossa te kasvatatte pojistanne hyväntapaisia ja toisia kunnioittavia yksilöitä.

Kangaskolkka on innoissaan siitä, etteivät epäonnistuneet rankkarit vie enää yöunia, etteivät lihakset enää kolota eikä syömisiä ja juomisia enää tarvitse koko ajan miettiä. Nyt edessä on ura liike-elämässä.

Kaksinkertainen Veikkausliigan mestari Kangaskolkka pelasi Veikkausliigaa MYPA:n, Tampere Unitedin ja IFK Mariehamnin paidassa. Kausilla 2012 ja 2017 hän ylsi 16 maaliin, ja jälkimmäisellä näistä määrä riitti myös sarjan maalikuninkuuteen. Viimeisellä kaudellaan Kangaskolkka iski maaleja kymmenen. Ulkomailta Kangaskolkka haki pelikokemusta Jönköpings Södrasta ja Heraclesista.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Championshipissä Fulhamilla on nousu mielessä! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!