Veikkausliigan maalipyssy perusti hienon hankkeen traagisessa onnettomuudessa kuolleen veljensä muistolle – ”Edes pieni mahdollisuus”

© Kuva: Juha Tamminen

SJK-hyökkääjä Billy Ionsilla on vaikea vuosi takana. Viime kaudella 12 maalia iskenyt englantilainen on kärsinyt loukkaantumisista, jotka ovat verottaneet miehen peliaikaa.

Ions koki myös kesällä perhetragedian, kun hänen veljensä Paul hukkui Ibizan lomallaan. Veli oli lomakohteessa viettämässä 24-vuotissyntymäpäiviään.

– Olin itse vaikeassa tilanteessa jalkapalloilullisesti ja sitten tulee vielä nämä uutiset kotoa. Matkustin silloin muutamaksi viikoksi kotiin, auttamaan perhettä vaikeina aikoina. Ja on tämä vieläkin aika vaikeaa, Ions avasi SJK:n verkkosivuilla.

Veljen kuoleman myötä Ions perusti Newcastleen rahaston, jolla kerätään varoja ensiapukurssien järjestämiseen ja defilibiraattorien ostamiseen. Mielessä on myös ilmainen mobiiliapplikaatio.

– Veljeni Paul siis hukkui ja kun hänet saatiin vedettyä pois vedestä, siinä oli paikalla pikkuveljeni ja ainakin kymmenen muuta kaveria, eikä kukaan heistä osannut elvyttää tai antaa tekohengitystä. Ei häntä olisi välttämättä voinut enää pelastaa, mutta ainakin olisi ollut edes pieni mahdollisuus.

– Kun matkustin kotiin, minä, perheeni ja kaikki ystävät, halusimme nostaa tämän asian tietoisuutta. Keräsimme rahastoon 17 000 euroa, jolla olemme tuoneet asiaa esiin.

– Tällä rahalla me perustamme ja kehitämme mobiili-applikaation, jolla levitetään tietoutta elvyttämisestä ja miten vastaavissa tilanteissa tulee toimia. Siitä tulee ilmainen applikaatio.

– Osa rahoista käytetään ilmaisiin ensiapukursseihin Newcastlessa. Meillä ei ole siellä sellaisia. Samoin ostimme niillä rahoilla kaksi defibrillaattoria, joista toinen menee Ibizalle. Ne ovat yllättävän kalliita ja niitä ei siksi ole monessakaan paikassa, Ions lisäsi.