Venäläispelaajat Aleksandr Kokorin ja Pavel Mamajev saavat pahoinpitelysyytteet tapahtumista moskovalaisessa kahvilassa, kertoo Helsingin Sanomat.

Moskovan poliisi kertoi asiasta maanantai-iltana mainitsematta epäiltyjen tai uhrien nimiä, kertoi uutistoimisto Interfax.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Maš-uutiskanavan mukaan Kokorin, 27, ja Mamajev, 30, saapuivat luoteis-Moskovassa sijaitsevaan kahvilaan seurueensa kanssa aamutuimaan. Henkilökunnan mukaan vieraat olivat sekä alkoholin että huumeiden vaikutuksen alaisina, mutta heille tarjoiltiin silti, koska he ottivat vain kahvia.

Jalkapalloilijoiden seurue piti kahvilassa kovaa meteliä, josta ravintolan kanta-asiakas valitti. Valittaja oli venäläisten tiedotusvälineiden mukaan Venäjän teollisuusministeriön osastopäällikkö Denis Pak. Hänellä on korealaiset juuret, ja Kokorin ja Mamajev nimittelivät häntä ”joksikin kiinalaiseksi” ja käskivät osastopäällikön mennä ”takaisin kotiinsa pitämään järjestystä”.

Henkilökunnan mukaan jalkapalloilijat kävivät Pakin kimppuun ja heittivät tätä muun muassa tuolilla. Teollisuusministeriön lehdistöpalvelu ilmoitti myöhemmin, että Pak on liikemiestuttunsa kanssa sairaalassa jouduttuaan pahoinpitelyn uhriksi.

GoalTV

@GoalTV17
Football players from Russia Kokorin and Mamaev beat visitors to the cafe.

Kokorin on Pietarin Zenitin hyökkääjä, Mamajev on Krasnodarin keskikenttäpelaaja. Molemmat ovat aiemmin pelanneet myös Venäjän A-maajoukkueessa.

Samainen kaksikko oli otsikoissa myös kesän 2016 EM-kisojen jälkeen. Kokorin ja Mamajev suuntasivat kisojen jälkeen Monacoon yökerhoon, jossa heidän kerrottiin tilanneen samppanjaa 250 000 euron edestä. Pelaajien seurat sakottivat heitä ja pudottivat heidät ykkösjoukkueistaan.

Yökerhon omistaja kertoi myöhemmin, että kyseessä oli yksityistilaisuus, jossa Kokorin ja Mamajev olivat vaimojensa kanssa. Hänen mukaansa pelaajille lähetettiin samppanjaa kunnioituksen eleenä, mutta he eivät nauttineet alkoholia.

Venäjä putosi tuolloin EM-kisoista jo lohkovaiheessa.