Etelä-Amerikan jalkapalloliitto Conmebol on antanut Fifalle ehdotuksen MM-kisojen pelaamisesta nykyisen neljän vuoden välin sijaan joka toinen vuosi. Asian vahvisti liiton puheenjohtaja Alejandro Dominguez Wilson-Smith.

Conmebol on käynyt myös Uefan kanssa keskusteluja Kansojen liigan laajentamisesta Etelä-Amerikan maihin. Euroopan johtava jalkapalloliitto on ollut avoin ehdotukselle.

Ajatuksen tiivimmästä kisavälistä nosti ensin ensiin Fifan entinen puheenjohtaja Sepp Blatter. Dominguez näkisi sen hyödyllisesti sekä taloudellisesti että pelaajien urien kannalta. Pelaajilla olisi tuolloin enemmän mahdollisuuksia osallistua ainutlaatuiseen turnaukseen.

Dominguezin esitys otettiin esille lokakuun kokouksessa Kigalissa.

– Olen aina sanonut, että meidän täytyy tehdä yhteistyötä. Älä koskaan sano ei. Miksipä ei? Tuen myös ideaa ehdotuksesta, jonka olemme laatineet Fifalle. MM-kisat voitaisiin pelata neljän vuoden välin sijaan joka toinen vuosi, Dominguez kommentoi lehdistölle ennen Copa Libertadoresin finaalia.

– Voisimmme Kansojen liigan sijaan siirtyä joka vuosi eteenpäin ja luoda MM-turnauksen jokaista varten. Jos muuttaisimme väliä kahden vuoden sykliin, pelaajat voisivat pelata urallaan jopa neljät MM-kisat. Tällä hetkellä monikaan pelaaja ei pääse kokemaan kaksia enempää.

– Meillä on nyt mahdollisuus ja ehdotus on lähetetty Fifalle. Olisi se sitten maailmanlaajuinen Kansojen liiga tai mahdollisuus pelata MM-kisat joka toinen vuosi. Sanoisin, että on muitakin ratkaisuja. Voisimme siirtyä lyhyellä välillä Euroopasta, Afrikkaan, Aasiaan, Pohjois-Amerikkaan ja Etelä-Amerikkaan. Fifa voisi taloudellisesti ansaita enemmän rahaa antamalla lisää rahaa jakoon.

Lähde: Independent