Vuosi sitten Helsingin Jalkapalloklubiin Pietarin Zenitistä lainalle tullut Maksim Rudakov jatkaa HJK:n maalin vartioimista myös ensi kaudella. Lainasopimukseen kuului optio ensi kaudesta, ja HJK käyttää tämän option.

Rudakov, 22, pelasi päättyneellä kaudella Veikkausliigaa 27 ottelussa 2430 minuuttia. Nollapelejä kertyi 17 ja päästettyjä maaleja vain 15. Rudakov sai tililleen myös yhden maalisyötön. Rudakov pelasi kaikissa HJK:n kuudessa europelissä.

– Max tuli vuosi sitten meille ilman kokemusta aikuisten pääsarjatasosta, mutta osoitti nopeasti potentiaalinsa. Max on tehnyt töitä erittäin kovalla työmoraalilla ja kehittynyt valtavasti kauden aikana. On hienoa, että voimme jatkaa ensi kaudella samalla maalivahtikombolla kuin päättyneellä kaudellakin, kommentoi maalivahtivalmentaja Ville Wallén seuran sivuilla.

HJK tiedotti samalla, että laitahyökkääjä Lassi Lappalainen palaa joukkueeseen. Kaudesta 2017 alkaen Rovaniemen Palloseurassa pelanneen Lappalaisen, 20, lainasopimus päättyy.

Rovaniemellä hän pelasi päättyneellä kaudella vakuuttavasti ja oli yksi hopeamitalin takuumiehistä. 26 ottelussa kertyi peliaikaa 2063 minuuttia. Maaleja Lappalainen teki kahdeksan ja maalisyöttöjä viisi.

– Lassi on pelannut erinomaisen kauden RoPS:ssa. Hän on syvyysjuoksujensa avulla ollut erittäin vaarallinen hyökkäyssuuntaan. Pari vuotta ikää lisää on myös kasvattanut henkisiä ominaisuuksia. Seuraava askel on murtautua HJK:n avaukseen sekä pelata hyvä, ehjä ja tasainen kausi Klubissa, kommentoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Kauden päättyminen tiesi myös Ville Jalaston, Hannu Patrosen, Mikko Sumusalon, Macauley Chrisantusin ja Jordan Domínguezin sopimusten päättymistä.