Helsingin Jalkapalloklubin toimitusjohtaja Aki Riihilahti kommentoi Helsingin Sanomille joukkueen tämänhetkistä sopimustilannetta.

Hallitseva mestarin riveissä on tapahtunut kauden jälkeen paljon, ja uusia pelaajia haetaan vielä.

– Ainakin viidelle pelipaikalle haluamme vielä kiinnityksen. Kaikille paikoille on neuvotteluja kesken. Tilanne on mielestäni aika hyvä, Riihilahti sanoi HS:lle.

– Olen täysin vakuuttunut, että saamme erinomaisen joukkueen tulevalle kaudelle.

– Voi olla, että tammi-helmikuussa puuttuu vielä yksi tai kaksi pelaajaa. Tavoitteena on tietenkin saada mahdollisimman aikaisin joukkue kasaan.

Riihilahden mukaan tärkeintä on kuitenkin löytää juuri oikea pelaaja, vaikka sen löytämisessä kestäisikin pidempään.

– Uskon, että saamme lähipäivinä uutisia ulos.

Viime kauden edustusjoukkueessa Veikkausliigaa pelanneista pelaajista on jäljellä 16 sopimuksenalaista pelaajaa, joiden lisäksi joukkueeseen on palannut RoPSissa lainalla ollut Lassi Lappalainen, 20. Kun laskuun otetaan mukaan Klubi 04:n pelaajat, on HJK:lla Riihilahden mukaan ”34 ammattilaissopimukseksi Suomessa luokiteltavaa pelaajasopimusta”.

Ainoa uusi pelaaja toistaiseksi on keskikenttäpelaaja Kaan Kairinen, joka pelaa ensi vuoden lainalla HJK:ssa tanskalaisesta Midtjyllandista.

Lähtijöitä on huomattavasti enemmän. Faith Obilorin ja Juha Pirisen sopimukset päättyvät vuoden lopussa, ja ainakin Pirinen havittelee pääsyä ulkomaille.

Sopimukset päättyivät puolustuksessa Ville Jalastolta, Hannu Patroselta ja Mikko Sumusalolta sekä loppukaudesta joukkueessa pelanneilta keskikenttäpelaaja Jordan Domínguezilta ja hyökkääjä Macauley Chrisantusilta. Laitahyökkääjä Nikolai Alhon sopimus päättyy myös.

HJK:n suurimpien menetysten joukossa ovat kolme kautta perättäin joukkueessa pelannut keskikenttäpelaaja Anthony Annan, 32, ja Veikkausliigan maalipörssin 21 osumallaan voittanut João Klauss, joka palasi lainapestiltään Hoffenheimiin. Annanin lähtö ei ole vielä täysin varmaa, mutta hänen sopimuksensa päättyi viime kauteen.

HJK käytti maalivahti Maksim Rudakovin lainasopimuksessa olleen option ensi kaudesta. Lisäksi HJK jatkoi ensi kaudelle seuraavien nuorien pelaajien sopimuksia: Markus Uusitalo, Valtteri Vesiaho, Samu Laitinen, Kevin Kouassivi-Benissan ja Eetu Vertainen.