Yhdysvalloissa riehuvat metsäpalot ovat vieneet viime päivinä kymmenien ihmisten hengen ja jättäneet kodittomiksi tuhansia ihmisiä. Tulimyrsky kohtasi myös entistä jalkapallotähteä Eric Wynaldaa, joka sai seurata televisiosta, kuinka hänen kotinsa paloi maan tasalle.

– Se oli brutaalia. Katsoin televisiosta, kuinka se paloi, 49-vuotias Wynalda sanoi toimittajille New York Postin mukaan.

Wynaldan koti sijaitsi Venturan piirikunnassa. Palo levisi nopeasti, ja jo torstaina kymmeniätuhansia ihmisiä jouduttiin evakuoimaan.

Wynaldakin sai puhelimeensa hälytyksen yöllä puoli yhdeltä. Viestissä kehotettiin poistumaan alueelta. Perhe pakkasi tärkeimmät tavaransa neljään matkalaukkuun. Aamukolmelta poliisit koputtivatkin jo oveen ja kehottivat lähtemään välittömästi. Tulipallo oli pudonnut aivan hänen kotinsa viereen.

– Edes paloautot eivät olleet siellä vielä. Siellä oli savua ja tuhkaa niin paljon, etten kyennyt enää edes näkemään, joten lähdimme heti tien päälle.

Myöhemmin Wynaldan kaveri kertoi tälle tekstiviestissä, että koti on tulessa. Silloin hän avasi television ja näki talon palavan. Wynaldan talo oli koko kaupunginosan ainoa palanut talo, joten onnekkaaksi miestä ei varsinaisesti voi sanoa.

– Kaikki urheilupalkintoni ovat mennyttä. Jäljellä ovat enää muistot, Wynalda totesi.

– Minusta tuntuu kamalalta, mutta tosiasia on, että jotkut eivät enää näe poikiaan ja tyttäriään. Talon voi aina rakentaa uudestaan, mutta ihmisiä ei saa koskaan takaisin. Minä pärjään kyllä.

Wynalda pelasi uransa aikana kolmessa MM-turnauksessa. Kaikkiaan hän pelasi USA:n maajoukkueessa 106 ottelua, tehden peleissä 34 maalia. Hän on edelleen USA:n kaikkien aikojen maaottelutilaston neljänneksi paras maalintekijä.

Kalifornialaislähtöinen hyökkääjä oli yksi ensimmäisistä yhdysvaltalaispelaajista, joka pelasi ammatikseen Euroopan sarjoissa. Wynalda pelasi Saksan Bundesliigassa Saarbrückenin ja Bochumin joukkueissa vuosina 1992-1996. Tätä nykyä hän valmentaa USL-joukkue Las Vegas Lightsia.