KPV venyi Turussa 1-1-tasapeliin TPS:n vieraana liigakarsintojen ratkaisevassa toisessa osaottelussa. Avausosan päättyessä maalittomaan tasapeliin, KPV:lle riitti 1-1-tulos vierasmaalin turvin veikkausliiganousuun.

TPS sai heti alussa hyvin juonesta kiinni. KPV pyrki välttämään virheet varsinkin kentän keskustassa ja luovutti pallonhallinnan pääasiassa kotijoukkueelle.

TPS:n pallonhallinta palkittiinkin jo hyvissä ajoin 18. minuutilla. Sterling Yateke laukoi boksin vasemmasta laidasta. KPV-vahti Teppo Marttinen torjui laukauksen, mutta TPS:n kapteeni Sami Rähmönen haistoi paluupallon hyvin ja laukoi jatkotilanteesta TPS:n 1-0-johtoon.

KPV:n hyökkäykset olivat ensimmäisellä jaksolla vähissä. Usein KPV pyrki pelaamaan pallon pitkällä ja korkealla syötöllä TPS:n puolustuslinjan taakse, mutta usein syötöt karkasivat myös päätyrajasta yli.

Juuri ennen taukoa KPV sai rakennettua vasemmalta laidalta hyökkäyksen ja pallon boksin sisään pilkun tuntumaan. TPS sai purettua pallon boksin rajalle, jossa Niklas Blomqvistin purkuyrityksessä keskikenttäpelaajan jalka osui KPV:n pelaajaa kasvoihin ja tilanteesta vihellettiin vapapotku vieraille.

Patrick Byskata laukoi vapaapotkusta pallon ylärimaan, ja Ykkösessä viime kaudella 11 maalia tehnyt Kalle Multanen haistoi jatkopallon hyvin ja puski pelin tasoihin.

Taistelu kelloa vastaan

Toisen puoliajan käsikirjoitus oli selvä. TPS tarvitsi maalin säilyäkseen ja KPV:lle riitti 1-1-tulos. Jos oli ensimmäisellä puoliajalla pallonhallinta TPS:llä, niin toisella puoliajalla KPV pääsi hyökkäämään vain muutaman kerran yli keskialueen.

TPS teki kaksi vaihtoa tauolla. Maalitykki Yateke ja Jonni Peräaho otettiin vaihtoon ja kentälle tulivat 19-vuotias Juho Montola sekä Albert Prosa.

Pirteästi TPS:n vasemmalla laidalla pelannut Riku Sjöroos pääsi 50. minuutilla avopaikkaan. Oskari Jakonen tarjoili oikealta laidalta kovan ja matalan keskityksen pilkun tuntumaan, mutta Sjöroos laukoi loistavasta paikasta yli maalin.

Ottelun ensimmäinen kulmapotku nähtiin vasta vajaan tunnin kohdalla, mikä kertoi ennen kaikkea KPV:n tarkasta puolustamisesta. TPS:n saamien kulmapotkujen määrä alkoi kasvamaan kohti loppua, mutta Sjöroosin kaltaisia huippupaikkoja ei TPS saanut millään aikaiseksi.

KPV tiputti kaikki pelaajat pallon alle ja puolustivat todella matalalla. Se tuntui toimivan, sillä TPS ei tuntunut löytävän millään keinoja KPV:n kurinalaisen ja tiiviin puolustuksen murtamiseen.

Todella runsaslukuinen kokkolalaisyleisö sai lopulta palkinnon, kun ottelun erotuomari Antti Munukka vihelsi ottelun päättyneeksi. KPV nousee ensi kaudeksi pääsarjaan lähes 30 vuoden tauon jälkeen. TPS palaa sen sijaan yhden veikkausliigakauden jälkeen takaisin Ykköseen.