Ykkösessä pelaava KTP tiedotti torstaina uudesta valmennustiimistään. Kotkalaisten uudet valmentajat tulevat Suomenlahden eteläpuolelta Virosta, ja pääkäskyttäjä on seuralle pelaajana entuudestaan tuttu.

Päävalmentajaksi nimitettiin 44-vuotias Argo Arbeiter. Arbeiter pelasi KTP:ssa hyökkääjänä vuosina 1998-2000. Kotkasta Arbeiter jatkoi matkaansa Jaroon, josta hän palasi kotimaahansa Viroon vuonna 2001. Arbeiter oli vuosina 1995-2000 myös Viron maajoukkueen vakiokasvoja.

Viimeksi Tallinnan Kalevia valmentanut Arbeiter solmi KTP:n kanssa 2+1 -vuotisen sopimuksen. Pelaajauransa vuonna 2011 päättänyt Arbeiter on valmentanut aiemmin myös Viron suurseurojen FC Levadian ja FC Floran organisaatioissa, sekä Viron alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Valmentajana Argo tunnetaan laaja-alaisesti hyvänä nuorten pelaajien kehittäjänä. Lisäksi hänellä on hyvä näkemys nykyaikaisen jalkapallon vaatimuksista, KTP:n hallituksen jäsen Jukka Mustonen sanoo seuran tiedotteessa.

Tuekseen Arbeiter saa 43-vuotiaan maanmiehensä Indrek Zelinskin. Myös Zelinski nähtiin peliuransa aikana Veikkausliigan kentillä, FC Lahden paidassa. Hän valmensi viimeksi Viron pääsarjajoukkue Pärnu Vaprusia.

Valmennustiimissä jatkaa myös Ossi Virta, joka aloittaa neljännen kautensa KTP:ssä.

– Ossin rooli on erittäin merkittävä. Hän tuntee kotimaiset pelaajat parhaiten seurasta sekä tapamme toimia, Mustonen kertoo.

KTP ilmoitti valmentajajulkistuksen yhteydessä tavoitteekseen nousun Veikkausliigaan.