MM-kisoissakin käynyt pelaaja suljettiin loppuiäksi maajoukkueesta

© Kuva: Getty Images

Etelä-Korean miesten maajoukkueen puolustaja Jang Hyun-soo on saanut elinikäisen porttikiellon maajoukkueeseen, kertoo Eurosport.

Hiljattain selvisi, että Jang, 27, oli väärentänyt asiakirjoja, jossa käsiteltiin asepalvelukseen osallistumista. Kaikkien eteläkorealaisten kykenevien miesten on suoritettava lähes kahden vuoden asepalvelus.

Urheilijat voivat saada vapautuksen asepalveluksesta, jos he voittavat mitalin olympialaisissa tai kultaa Aasian kisoissa. Vapautuksen saaneiden urheilijoiden on kuitenkin osallistuttava armeijan neljän viikon peruskoulutukseen ja osallistuttava yli 500 tunnin ajan yhdyskuntapalveluun.

58 kertaa Etelä-Korean maajoukkueessa pelannut Jang myönsi, että hän lähetti eteenpäin asiakirjoja, joissa hän valehteli suorittamansa yhdyskuntapalvelun tuntimäärästä.

Korean jalkapalloliitto KFA langetti Jangille elinikäisen porttikiellon maajoukkueeseen ja antoi hänelle yli 23 000 euron sakot.

Venäjän MM-kisoissa Etelä-Korean jokaisessa kolmessa ottelussa pelannut Jang on pyytänyt anteeksi tekoaan ja lupautunut suorittamaan yhdyskuntapalvelunsa loppuun.