Taitaville pääpelaajille on jalkapallojoukkueissa aina kysyntää, sillä puskumaalit ovat joukkueelle kuin joukkueelle hyvä ase. Joskus päämaali voi kuitenkin syntyä, vaikkei omaisikaan Cristiano Ronaldon pomppua, Robert Lewandowskin voimaa ja tarkkuutta ja Sergio Ramosin päättäväisyyttä.

Mestarien liiga -tiistain alkuillan kohtaamisessa nähtiin yksi erikoisemmista päämaaleista, kun Viktoria Plzen siirtyi 2-1 -vierasjohtoon 81. minuutilla Lukas Hejdan ”puskumaalilla”. Kuten kuvasta näkyy, jää Hejdalle kuitenkin minimaalisen pieni reaktioaika keskitykseen, ja maali näyttää lähestulkoon vahingolta.

Tarkasti katsomalla Hejda näyttää kuitenkin seuraavan palloa ja kääntävän hieman päätään, joten kunniaa myös sille, kelle se kuuluu. Pää ja refleksit pelaavat, ja Viktoria Plzen voitti pelin puolustajan kauden ensimmäisellä maalilla.

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
Meanwhile in Moscow... Lukas Hejda puskee – tai pallo osuu hänen päähänsä 🤔 – ja Viktoria Plzen yllättäen 2-1-johtoon TsSKA:ta vastaan! #UCLfi

Voiton myötä Plzen on tiukasti jatkamassa pelejään keväällä Eurooppa-liigan pudotuspeleissä. Plzen nappaa lohkon kolmospaikan, mikäli se saa päätöskierrokselta saman verran tai enemmän pisteitä kuin eilisen pelin kotijoukkue TsSKA Moskova. Mikäli TsSKA Moskova häviää päätöskierroksella Real Madridille Santiago Bernabéulle, riittää Plzenille tappiokin kotipelistään AS Romaa vastaan jatkopaikkaan.