Espanjalainen Atlético Madrid voitti keskiviikkona ranskalaisen AS Monacon Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa 2-0 ja varasi paikkansa pudotuspeleihin. Tulos merkitsee myös Monacon jäämistä A-lohkon jumboksi.

Suomalaisittain otteluun toi lisää mielenkiintoa se, että pelissä järjestystä piti yllä Mattias Gestraniuksen johtama tuomarikuusikko. Avustavina erotuomareina toimivat Jan-Peter Aravirta ja Mikko Alakare. Neljäntenä erotuomarina oli Jukka Honkanen ja kentän päädyissä lisäerotuomareina toimivat Antti Munukka ja Dennis Antamo.

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
Ensimmäinen testi on hoidettu: Mattias Gestranius ottaa pallon sujuvasti haltuun! Ei tarvitse vielä hävetä 🇫🇮😬😉 Atlético Madrid – Monaco alkamassa C More Sport 1:llä! Äänessä @LauriKottonen #UCLfi

Edellisen kerran suomalaiserotuomari nähtiin Mestarien liigassa vuonna 1995, kun Ilkka Koho tuomitsi hollantilaisen Ajaxin ja unkarilaisen Ferencvárosin välisen ottelun.

Tuomariston ei tarvinnut puuttua keskiviikkona peliin vielä kertaakaan, kun pallo oli jo ensimmäisen kerran maalissa. Koken laukaus kimposi Monaco-puolustaja Loïc Badiashilen kautta ranskalaisten omaan verkkoon. Maali syntyi jo toisella peliminuutilla.

Atléti iski toistamiseen 24. minuutilla. Ángel Correa jallitti Jemersonin kumoon ja tarjoili mainion syötön maalin edustalle Antoine Griezmannille, joka sijoitti pelivälineen ulkosyrjällään takakulmaan.

Atlético Madrid 2-0-johtoon Monacoa vastaan. Ei ollut varmasti Antoine Griezmannin uran vaikein osuma – Angel Correalta kiva esityö ranskalaisen maaliin. #UCLfi

Gestranius nosti ottelun ensimmäisen keltaisen kortin juuri ennen taukovihellystä. Griezmann taklasi Monacon pelaajaa ja osui ensin vastustajaa jalkaan ja vasta sitten palloon. Griezmann ja kotiyleisö osoittivat mieltään tuomarin päätökselle.

Mattias Gestranius näyttää Antoine Griezmannille keltaista korttia. Saman tien CV:hen? 🤔 Atlético Madrid – Monaco avausjakson jälkeen 2–0. #UCLfi

Kaiken kaikkiaan tuomaristo suoriutui ensimmäisestä jaksosta hyvin. Avauspuolikkaalla nähtiin kummaltakin joukkueelta varsin siistiä pelaamista. Rikkeitä nähtiin yhteensä kymmenen, joista kuusi oli Monacon. Espanjalaiset aiheuttivat kaikki ensimmäisen puoliajan kolme paitsiota, jotka avustava erotuomari Alakare näki hyvin. Päätytuomari Munukka näki kummatkin osumat lähietäisyydeltä. Kumpikaan maali ei jättänyt kysymysmerkkejä tuomaritoiminnan ylle.

Palloliiton erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiä kommentoi Gestraniuksen kuusikon ensimmäisen puoliajan työskentelyä Helsingin Sanomille.

– Tuomaristo ollut ottelussa sopivasti taustalla ja ottanut helpot virheet pois. Ollut hyvä rohkeus antaa pelata, ei jokaista hipsua otettu, vaan hyvin luettu tilanteita.

Kotiyleisö vaati suomalaistuomaristolta pilkkua 53. minuutilla, kun Vitolo kaatui rangaistusalueella kamppaillessaan pallosta Jemersonin kanssa. Pelaajat eivät kuitenkaan purnanneet, kun pilkkua ei kuulunut.

Hetkeä myöhemmin Gestranius nosti illan toisen korttinsa. Monacon Youri Tielemans tavoitteli palloa Correan jaloista sääntöjen vastaisesti.

Gestranius kaivoi kolmatta kertaa keltaisen kortin taskustaan tunnin kohdalla. Atlétin toppari Stefan Savić huitaisi kulmapotkutilanteessa Andrea Raggia vatsaan. Olisiko ollut jopa punaisen paikka?

Stefan Savicille keltainen kortti tästä iskusta. Ei nyt vielä torille lähdetä, mutta tarkkaa työtä suomalaistuomareilta. Nämä jäävät monesti huomaamatta. #UCLfi

Seuraavaksi kortti nousi Monacon Giulian Bianconelle, joka repi Correaa paidasta.

Gestranius näytti Mestarien liigan debyytissään myös punaista korttia. Kyynärpäätöytäisystään keltaisella selvinnyt Savić oli Monacon laukauksen tiellä ja osui kädellään palloon oman rangaistusalueensa sisällä. Gestranius antoi pelaajalle tämän illan toisen varoituksen, ja montenegrolaistoppari suuntasi suihkuun. Monacolla oli tilaisuus kaventaa ero yhteen maaliin, mutta Radamel Falcao laukoi pilkun ohi.

– Hyvin mielenkiintoinen tilanne, hidastus oli vähän huono. Savic pysäytti pallon liikkeen, siitä tulee perustelu keltaiselle, kommentoi Hyytiä HS:lle.

Mattias Gestranius vilauttaa punaista korttia #UCLfi-debyytissään. Fiilis on sama kuin suomalaispelaajan onnistuessa maalinteossa 😀! Stefan Savic pihalle.

Atlético Madrid jatkoi korttien ottamista. Thomas Partey kolhi nappulat edellä Tielemansia ja sai tempustaan varoituksen. Kotiyleisö turhautui jo hieman jatkuvaan korttien väläyttelyyn.

Kotijoukkue ehti ottaa vielä yhden keltaisen kortin ennen päätösvihellystä. Filipe Luís sai kampituksesta varoituksen.

Ottelussa nähtiin yhteensä kahdeksan keltaista korttia sekä kahdesta varoituksesta aiheutunut Savićin punainen kortti. Keltaisista korteista kuusi meni Atlétille. Rikkeitä nähtiin 28 kappaletta, 14 kummaltakin joukkueelta.

Toisessa kello 19.55 alkaneessa ottelussa venäläinen Lokomotiv Moskova voitti turkkilaisen Galatasarayn 2-0. Tulos merkitsee sitä, että kummatkin joukkueet taistelevat lohkon päätöspäivänä enää paikasta Eurooppa-liigaan eli kolmannesta sijasta. D-lohkosta pudotuspeleihin jatkavat portugalilainen Porto ja saksalainen Schalke.