Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan presidentti Gianni Infantino kiistää huhut, joiden mukaan hän painosti River Platea ja Boca Juniorsia pelaamaan Copa Libertadoresin finaalin toisen osan lauantaina.

Argentiinalaisjoukkueiden oli määrä kohdata ratkaisevassa finaalipelissä launtaina, mutta ottelua jouduttiin ensin viivyttämään ja lopulta se siirrettiin sunnuntaille.

Syy ottelunsiirtoon oli Bocan joukkuetta kuljettaneeseen bussiin kohdistunut hyökkäys. Riverin kannattajat heittivät bussin ikkunoista kiviä sisään. Osa pelaajista sai haavoja särkyneistä ikkunoista ja osa pelaajista altistui poliisin käyttämälle kyynelkaasulle, jolla yritettiin hillitä väkijoukkoa. Kaksi Bocan pelaajaa vietiin sairaalaan hoidettavaksi.

Monien lähteiden mukaan Fifa-pomo Infantino painosti yhdessä Etelä-Amerikan jalkapalloliiton Conmebolin kanssa River Platea ja Boca Juniorsia pelaamaan ottelun vielä lauantaina kaupallisista syistä. Molempien joukkueiden seurajohto ilmoitti, että he haluavat siirtää peliin. Infantino oli huhujen mukaan jopa uhannut, että kilpailun voitto annetaan suoraan Riverille, jos Boca ei suostu pelaamaan.

Lopulta finaalin toinen osa siirrettiin sunnuntaille, mutta Boca Juniors ilmoitti, että he eivät pysty pelaamaan ottelua vieläkään. Conmebol neuvottelee tiistaina seurapresidenttien kanssa siitä, milloin ottelu voidaan pelata.

Infantino kommentoi La Nación -lehdelle painostusväitteitä.

– Olen surullinen lauantain tapahtumista, jotka johtivat Copa Libertadoresin finaalin siirtämiseen. Väkivalta ei kuulu jalkapalloon. Pelaajien, katsojien ja toimitsijoiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin on aina oltava etusijalla, sanoi Infantino.

Fifan johtohahmo painotti, että hän kannatti ottelun siirtämistä, vaikkei hän olekaan kilpailun päätöksenteossa mukana.

– Minun on kuitenkin näiden valitettavien virheellisten huhujen takia selvennettävä, etten ikinä vaatinut peliä pelattavaksi tai uhannut ketään kurinpidollisilla toimilla. Jokainen tähän kilpailuun liittyvä päätös on yksinomaan Conmebolin, ei Fifan vastuulla.

Boca Juniorsin ja River Platen ensimmäinen kohtaaminen päättyi lukemiin 2-2.