Superliigan edelläkävijä? – Näin huimia summia megaseurat kuittaavat näytösotteluistaan

© Kuva: Getty Images

Tiedättekö, mikä kilpailu on International Champions Cup? Moni saattaa oikean vastauksen kaivaa mielensä syövereistä helpostikin, mutta jos ei kuulosta tutulta, niin ei sitä hävetä tarvitse. Komeasta nimestään huolimatta International Champions Cup on suuren yleisön silmissä pelkkä kesähöntsyjen sarja, ja kesäteräisten joukkueiden kiertävä sirkus.

Kyseinen turnaus on järjestetty joka kesä vuodesta 2013 lähtien. La Liga -jätit Real Madrid ja Barcelona, ja kaikki TOP 5 -liigojen valovoimaisimmat joukkueet matkustavat Yhdysvaltoihin mittelemään niillä miehistöillä, mitkä sattuvat kokoon saamaan.

Huippuseurojen kalenterit ovat muutenkin täynnä eikä lentokilometrejä kaivattaisi varsinaisesti lisää. Silti näiden on mahdotonta vastustaa kiusausta markkinoida itseään Yhdysvaltain kamaralla. Faneja, jotka yhä etsivät eurooppalaista suosikkiseuraansa, on valtavasti. Lisäksi jo pelkkä osallistuminen tuo seurojen kassaan massiiviset lisätulot.

Turnauksen takana on liikemies nimeltä Charlie Stillitano. Hän on Relevent Sports -yrityksen johtokunnan puheenjohtaja. Yrityksen nimeen on saattanut törmätä myös hankkeessa, jonka aikomuksena on viedä tammikuussa pelattava La Liga -ottelu Girona-Barcelona Miamiin. Jo aiemmin kuitenkin Relevent Sports on tehnyt bisnestä International Champions Cupilla.

Football Leaks ja Der Spiegel ovat paljastaneet, millaisilla jättisummilla Stillitano houkuttelee megaseuroja raskaalle Yhdysvaltain kiertueelle.

Kesällä 2018 kaikki tähtipelaajat eivät kiertueelle osallistuneet pitkittyneen MM-kisaloman takia. Supertähtiin sidotuilla palkkioilla pyritään kuitenkin varmistamaan, että yhdysvaltalaisfanit näkisivät myös mahdollisimman paljon koko maailman tuntemia keulakuvia.

Kun Barcelona pelasi kesällä 2017 USA:ssa Juventusta, Manchester Unitedia ja lopulta Real Madridia vastaan, kuittasi se jokaisesta pelistään 3,25 miljoonan dollarin palkkion. Man United -pelistä maksettiin lisäksi 750 000 dollarin bonus. El Clásicosta maksettu palkkio oli peräti 6,5 miljoonaa dollaria. Yhteensä Barcelona siis kuittasi kolmesta viikon aikana pelatusta ottelusta lähes 14 miljoonaa dollaria.

Miamissa pelatussa Real Madrid -ottelussa Barcan avauksessa kirmasi koko tähtitrio Lionel MessiLuis Suárez ja Neymar. Mikäli kukaan kolmesta ei olisi pelannut, olisi palkkiosummasta vähennetty kaksi miljoonaa dollaria.

Myös yksittäisten pelaajien pelaamisen hinta oli kirjattu sopimukseen. Jos Messi ei pelaisi vähintään 45 minuuttia, menettäisi Barcelona 750 000 dollaria. Neymarin pelaamisen hinta oli 600 000 dollaria ja Suárezin 450 000 dollaria.

Tänä kesänä International Champions Cupiin osallistui 18 joukkuetta, ja pelejä pelattiin lisäksi myös Euroopassa ja Singaporessa. Football Leaks uskookin, että kyseinen turnaus on Stillitanon ja muiden jalkapallossa valtaapitävien mielissä jonkinlainen Superliigan esiversio.

Football Leaks paljasti viikonloppuna Euroopan suurimpien seurojen suunnittelevan omaa Superliigaansa, ja samalla pohtivan lähtöä omista kansallisista sarjoistaan. Tämä merkitsisi myös loppua nykymuotoiselle Mestarien liigalle. (lue lisää Superliigasta täältä).


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.