Veikkausliigakentät ovat jälleen yhtä maineikasta konkaria köyhempiä, sillä IFK Mariehamnin kapteeni Kristian Kojola on ilmoittanut lopettavansa pelaajauransa. 32-vuotias keskuspuolustaja pelasi uransa aikana kaikkiaan 264 veikkausliigaottelua, ja teki peleissä 17 maalia.

IFK Mariehamn tiedotti Kojolan lopettamisesta Facebook-sivuillaan.

IFK Mariehamn

@IFKMariehamn
Kojola slutar, Mantilla lämnar

IFK Mariehamns mittback och lagkapten Kristian Kojola har meddelat att han avslutar sin fotbollskarriär efter många år i den grönvita tröjan.
Kristian har spelat 264 matcher i... facebook.com/ifkmariehamn/p…

– Elämä on täynnä päätöksiä; yksinkertaisista ja arkipäiväisemmistä monimutkaisempiin ja tulevaisuutta saneleviin päätöksiin. Jotkut päätökset syntyvät siltä seisomalta, mutta toiset vaativat enemmän pohdintaa ja keskusteluja, Kojola kertoo ratkaisustaan.

– Nyt tekemäni päätös lopettaa jalkapallourani on vaikein päätös, jonka olen koskaan tehnyt. Se, että tunnustan itselleni, etten ole enää jalkapalloilija on paljon vaikeampaa kuin olin luullut.

Hongassa pelaajauransa aloittanut Kojola pelasi Veikkausliigaa IFK Mariehamnin lisäksi Allianssissa, Jarossa ja Tampere Unitedissa. Otteluista valtaosan – 198 peliä – Kojola pelasi juuri IFK Mariehamnin riveissä. Kauden 2013-2014 Kojola pelasi Saksan kolmosbundesliigassa Hallescher FC:ssä.

Samalla IFK Mariehamn tiedotti, että puolustuksessa ja keskikentällä pelannut Philip Sparrdal Mantilla lähtee seurasta ja palaa kotimaahansa Ruotsiin. Sparrdal Mantilla pelasi Veikkausliigassa ja IFK Mariehamnissa tasan sata ottelua. Sekä Kojola että Sparrdal Mantilla kuuluivat seuran vuoden 2016 mestarijoukkueeseen.