Yle: Moshtagh Yaghoubi neuvottelee ruotsalaisseuran kanssa – ”Erinomainen vaihtoehto”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaispelaajat Moshtagh Yaghoubi ja Eero Tamminen olivat tiistaina ja keskiviikkona Ruotsin pääsarjaseura Örebron testissä.

Örebron seurajohto kommentoi torstaina paikalliselle Nerikes Allehandalle, että päätös pelaajien mahdollisesta jatkosta seurassa tehdään viikonlopun jälkeen. Pelaajien agentti Teemu Turunen vahvisti Yle Urheilulle, että neuvottelut seurajohdon kanssa ovat käynnissä.

Tamminen, 23, on edustanut edelliset kaksi kautta Veikkausliigassa Ilvestä. Yaghoubi, 23, pelasi viimeiset kaksi vuotta Helsingin Jalkapalloklubissa, mutta osapuolet tiedottivat kaksi kierrosta ennen sarjan päättymistä, että he ovat yhteisymmärryksessä purkaneet sopimuksensa.

Nerikes Allehandan mukaan Örebro on tarkkaillut Yaghoubia jo puoli vuotta. Seura sai nyt hyvän mahdollisuuden nähdä suomalaista lähietäisyydeltä, ja joukkueen valmentaja Axel Kjäll kuvaili Yaghoubia Nerikes Allehandalle ”jännittäväksi pelaajaksi, jolla on hyviä meriittejä”.

Turunen näkee, että Örebro olisi hyvä seuraava askel Yaghoubille ja Tammiselle.

– Mietimme urheilullisesti hyvää ratkaisua. Askel kovempaan sarjaaan olisi tässä se juttu. Örebro on myös seurana tosi mielenkiintoinen ja hyvin hoidettu, Turunen kertoo Yle Urheilulle.

Hän ei lähtenyt arvioimaan, kuinka lähellä Yaghoubin ja Örebron sopimuksen toteutuminen on.

– Mosa on ilmainen ja tietysti sen tason pelaaja, että muitakin vaihtoehtoja on olemassa. Örebro on tällä hetkellä erinomainen vaihtoehto monella tasolla.

Yaghoubin aiemmat ulkomaan reissut eivät ole polkaisseet kansaivälistä uraa käyntiin, vaan käteen on jäänyt paluu Suomeen. Turunen painottaa, että seuravalinnan on osuttava tällä kertaa nappiin.

– Uralla on tapahtunut paljon, vaikka ikää ei ole hirveästi. Nyt pitää tehdä oikea ja järkevä valinta. Se pitää tehdä urheilullisin perustein. Kun valinta tehdään oikealla tavalla, niin Mosalla on edessään vielä pitkä ura Euroopassa.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004