Oulussa syntynyt ja Porissa varttunut Oskari Forsman on ehtinyt edustaa aikuisuransa aikana jo yhdeksää eri seuraa. Veikkausliigakentillä Forsman on nähty Interissä, RoPS:ssa ja viime kaudella sekä PS Kemissä että FC Lahdessa.

30-vuotias Forsman olisi ollut halukas jatkamaan uraansa Lahdessa, mutta Lahti hankki tolppien väliin saksalaisen Patrick Rakovskyn. Forsman puolestaan löysi työpaikan IFK Mariehamnista.

Kokenut torjuja muutti Maarianhaminaan maanantaina, ja saa tammikuussa perheensä seurakseen.

– Näin lomien jälkeen joukkuetreeneissä jalat ovat ehkä käyneet monella enemmän kuin järki, mutta toistaiseksi on jäänyt tosi ammattimainen kuva siitä, miten arki täällä rullaa, Forsman kertoo Veikkausliigan kotisivujen haastattelussa.

– Näin perheellisenä tuntuu siltä, että seura pystyy auttamaan monessa asiassa. Kaikin puolin vaikuttaa siltä, että tämä on tosi hyvä paketti myös perheen kannalta. Aloitamme kielikurssinkin tammikuussa.

[readmore more=Forsman-Oskari]

Forsman toivoo ruotsin osaamisesta olevan hyötyä jatkossakin, sillä IFK Mariehamnin hän näkisi mielellään pelkkänä välietappina.

– Henkilökohtaisesti yritän päästä vielä tekemään uran Pohjoismaissa. On hienoa, että seura pystyy tarjoamaan minulle ja perheelleni kielikurssin. Täällä oppii kielen ja pääsee ruotsinkieliseen ympäristöön, Forsman sanoo.

– Täältä on pelaajia siirtynyt Ruotsin sarjoihin ja muualle, niin on varmasti kontakteja sinnekin päin. Tavoite olisi ottaa 1-2 askelta eteenpäin ja tehdä ura Pohjoismaissa hyvissä liigoissa. Se on se henkilökohtainen aspekti tässä. Yksi tai kaksi vuotta täällä ja sitten pääsisi vähintään Allsvenskaniin pelaamaan.