AC Oulu sai viimein kaipaamansa paluumuuttajan – ”Viime kerralla olin nuori miehenalku, jolla ei parta oikein kasvanut edes”

© Kuva: Juha Tamminen
Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!

AC Oulu on tehnyt vuoden pelaajasopimuksen laitahyökkääjä Joni Korhosen kanssa. Korhonen, 31, on oululaiselle yleisölle tuttu pelaaja, sillä hän esiintyi laivastonsinisessä paidassa jo yhdeksän vuotta sitten ja oli nostamassa AC Oulua kauden 2009 päätteeksi Veikkausliigaan.

Espoolaislähtöinen Korhonen on käynyt läpi Hongan junioriputken mutta siirtyi ensimmäisen kerran AC Oulun paitaan FC Espoon joukkueesta kaudelle 2009. Hieman yllättävänkin siirron taustalla oli osittain se, että Korhosella on sukulaissuhteita Oulun seudulla. Itse kausi oli kaikin puolin onnistunut, sillä AC Oulu voitti Ykkösen keräten 53 pistettä 26 ottelussa ja Korhonen sai vastuuta kahta vaille kaikissa peleissä tehden myös kolme maalia ja alustaen neljä osumaa.

Keskikentän hyökkäävissä rooleissa ja erityisesti vasempana laiturina viihtyvä Korhonen ei kuitenkaan jatkanut Oulussa Veikkausliiga-kaudella, vaan palasi Etelä-Suomeen. Viimeisen kahdeksan vuoden aikana tutuksi on tullut usea pääkaupunkiseudun joukkue, sillä Korhonen on edustanut Ykkösessä FC Espoota, Viikinkejä ja PK-35:sta sekä Veikkausliigassa HIFK:ta ja viimeisimpänä Honkaa. Korhonen pelasi Hongassa myös Ykköstä kaudella 2017, kun joukkue nousi karsintojen kautta pääsarjaan.

Vaikka Korhonen ei pelaa puhtaana hyökkääjänä, on hän tehnyt maaleja urallaan kiitettävällä tahdilla. Ykkösen 181 pelissä verkko on heilunut 40 kertaa. Veikkausliigassa maaleja on kertynyt neljä kappaletta 76 pelissä. Korhonen on ollut myös ikävä vastustaja AC Oululle, sillä mies on osunut kuusi kertaa maaliin keskinäisissä peleissä.

AC Oulu on jo aikaisemminkin yrittänyt houkutella vanhaa pelaajaansa takaisin laivastonsinisiin, mutta nyt palaset lopulta loksahtivat paikalleen ja ajankohta oli sopiva Korhosen paluulle. Edellisellä visiitillä Korhonen oli vielä reilu parikymppinen juniori, mutta nyt 31-vuotiaana perheenisänä joukkueen vanhaa kaartia.

Perheensä kanssa Ouluun muuttava Korhonen muistelee edelleen lämmöllä edellistä visiittiään.

– Kymmenisen vuotta takana ja täällä taas. Viime visiitistä on jäänyt paljon paljon hienoja muistoja. Päällimmäisenä tietysti nousu Veikkausliigaan sekä monet hienot ystävät, joita sain silloin. Viime kerralla olin nuori miehenalku, jolla ei parta oikein kasvanut edes. Nyt olen jo mies, jolla on oma perhe ja paljon kokemusta vyöllään näistä hommista, kommentoi Korhonen seuran tiedotteessa.

Kokeneelta ja paljon nähneeltä pelimieheltä odotetaan tulevana kautena johtajuutta ja esimerkillisiä otteita, jotta AC Oulu saavuttaisi virallisen tavoitteensa eli nousun Veikkausliigaan.

– Omana tavoitteena on pelata hyvä ja ehjä kausi. Muutama maali kaukolaukauksella ja kopata kauden päättyessä kultaiset mitalit kaulaan. Joukkueen tavoite on nousu ja varmasti olla joukkue, josta oululaiset ovat ylpeitä. Kannattajille lähetän myös terveisiä, tehdään tästä yhdessä ikimuistoinen kausi.

AC Oulun leirissä ollaan iloisia Korhosen paluusta.

– Olemme yrittäneet saada ”Korkkia” meille jo usean vuoden ja onneksi nyt natsasi. Hän on osoittanut varsinkin Ykkösen tasolla olevansa ratkaisija ja vastuunkantaja hyökkäyspäässä ja siitä osoituksena kovat tehot joukkueessa kuin joukkueessa. Tätä tietysti odotetaan meilläkin eli maaleja, syöttöjä ja juonikkuutta rakentaa joukkueen hyökkäyspeliä. Hän on monipuolinen pelipaikkojen suhteen ja omaa huippuominaisuuksia, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kommentoi.

AC Oulun julkinen sopimustilanne 20.12.2018

Aleksi Gullsten
Samuli Leppälä
Lassi Nurmos
Konstantin Belov
Aapo Heikkilä
David Ramadingaye
Juhani Pennanen
Alberto Alvarado Morin
Jere Aallikko
Driton Shala
Alexander Jibrin
Tommi Lindholm
Fugo Segawa
Joni Korhonen

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Kerroinvertailu ottelulle FC Lahti - FC Honka 19.08.2019

Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!
Edellinen artikkeliSaksan maajoukkuehyökkääjältä iso siirtovihjaus Bayern Münchenin suuntaan: ”On vain yksi seura”
Seuraava artikkeliTässä Huuhkajien joukkue tammikuun leirille – toinen vastustaja on vaihtunut