Baskimaalla olisi laadukas maajoukkue valmiina – suuret esteet silti tiellä

© Kuva: Getty Images
Mohamed Salah johtaa Egyptin avausvoittoon? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

Baskimaan jalkapalloliitto FVF päätti keskiviikkona kokouksessaan yksimielisesti hakea Euroopan- (Uefa) ja Kansainvälisen jalkapalloliiton (Fifa) jäsenyyttä ja maajoukkueelleen virallista statusta.

Esityksen puolesta äänesti 43 edustajaa ja yksi äänesti tyhjää. Ketään ei äänestänyt vastaan.

Vaikka päätös meni FVF:n kokouksessa heittämällä läpi, odotetaan esityksen kaatuvan heti seuraavassa vaiheessa, sillä sen tulisi saada Espanjan jalkapalloliiton (RFEF) suostumus, jotta Uefa tai Fifa voisi Baskimaan jäsenekseen ottaa. Tämä on käytännössä mahdotonta.

Baskit ovat pelanneet lukuisia epävirallisia maaotteluja varsin hyvällä menestyksellä. Viimeksi lokakuussa Baskimaa voitti Venezuelan 4-2. Tuolloin baskien joukkueessa pelasi useita nimekkäitä Espanjan La Ligan pelaajia, kuten Iñigo Martínez, Yuri Berchiche, Illarramendi, Iñaki Williams ja Aritz Aduriz.

Mohamed Salah johtaa Egyptin avausvoittoon? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!