Liverpool voitti tiistaina Napolin Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa 1-0. Ottelu pelattiim Anfieldilla.

Liverpool FC

@LFC
#LIVNAP team news time! 🔴🔵

Reds line-up against @en_sscnapoli...

#UCL

Ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin ja hyökkäyksiä viuhui kumpaankiin suuntaan. Liverpool sai loistavan tekopaikan reilun viiden minuutin jälkeen, kun Andrew Robertson nosti pallon rangaistusalueelle unohtuneelle Mohamed Salahille. Egyptiläistaituri yritti ottaa pallon vielä haltuun, mutta peliväline karkasi häneltä Napoli-vahti David Ospinan näppeihin.

Liverpool painoi päälle, mutta Napoli lähti omiin hyökkäyksiinsä kovalla vauhdilla. Dries Mertens pinkoi niin nopeasti, että Virgil van Dijkin oli pysäytettävä hänet liukumalla. Liverpool-toppari osui ensin palloon, mutta hänen nappulakenkänsä jatkoi matkaa Mertensin nilkkaan, joka vääntyi ikävästi. Van Dijk sai taklauksestaan kortin, ja Mertens saatiin paikattua pelikuntoon.

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
Tässä vielä Liverpoolin Virgil van Dijkin hurja taklaus Napolin Dries Mertensin nilkkaan 😬. Hollantilaiselle keltainen kortti. #UCLfi

Ottelua oli takana reilut 20 minuuttia, kun Liverpool toimitti pallon maaliin. Salah levitti oikealle laidalle Trent-Alexander Arnoldille, joka lähetti matalan keskityksen maalille. Sadio Mané ohjasi pelivälineen sisään, mutta hän oli paitsiossa, joten osumaa ei hyväksytty.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Liverpoolin maali oli totta. Salah kääntyi helposti karkuun Mario Ruilta ja ohitti vielä Kalidou Koulibalyn ennen kuin ujutti pallon Ospinan jalkojen välistä sisään. 1-0.

Mo Salah siirsi Liverpoolin 1–0-johtoon Anfieldilla. Tämä tulos veisi Poolin jatkoon. #UCLfi

OptaJoe

@OptaJoe
48 - Mohamed Salah has been directly involved in 48 goals in 38 games in all competitions for Liverpool at Anfield (35 goals, 13 assists). Colossus. #LIVNAP

Napoli sai takaiskun jälkeen hetkittäistä lisävirtaa, mutta sen kipinä sammui nopeasti. Liverpool oli avausjakson loppuun asti hyökkäyspäässä joukkueista aktiivisempi.

Napoli oli saada avopaikan, kun Robertson hukkasi keskustassa pallon, joka pelattiin nopeasti Mertensille. Vieraat hyökkäsivät kolmella kahta vastaan, mutta Mertensin pallokontrolli petti ja Liverpoolin puolustus pääsi purkamaan.

Liverpool johti tauolle lähdettäessä maalintekoyrityksiä 7-3.

Salah osoitti myös toisen puolikkaan alussa, että Napoli-pakki Mario Rui ei ole oikea tanssipari hänelle. Portugalilaispuolustaja oli helisemässä Liverpool-laiturin kanssa jatkuvasti.

Napolin päävalmentaja Carlo Ancelotti käytti 70. minuutilla viimeisen pelimerkkinsä. Italialaisluotsi käytti viimeisen vaihtonsa ja laittoi Faouzi Ghoulamin vaikeuksissa olleen Ruin tilalle. Ancelotti käytti kaikki vaihtonsa kymmenen minuutin sisään.

💙 #ForzaNapoliSempre

Vieraiden taktikoinnista huolimatta Liverpool oli silti lähempänä maalintekoa. Salah ohitti jo Napolin maalia vartioineen Ospinan, mutta hän ajautui pallon kanssa hankalaan asentoon ja kulmaan. Salah yritti nostaa pelivälineen Ospinan yli verkkoon, mutta kolumbialaisvahti venytti näppinsä tielle.

Napoli sai kenties ottelun parhaan tekopaikkansa, kun Lorenzo Insignen kierteinen syöttö kaartoi koko Liverpoolin puolustuksen ohi José Callejónille, joka pääsi hakemaan ratkaisua takatolpalta. Espanjalaisen kuti kohosi kuitenkin reilusti kehikon yli.

Liverpool sai mahdollisuuden sinetöidä voiton aivan viime hetkellä, kun Salah tarjosi Manélle vetopaikan vitosen viivalle. Senegalilainen onnistui kuitenkin jollain ilveellä laukomaan vielä yli.

Anfieldin väki haukkoi lisäajalla henkeään, kun Napoli-kärki Arkadiusz Milik pääsi yrittämään maalintekoa muutamasta metristä. Liverpoolin maalivahti Alisson Becker pelasti punapaitojen illan polvitorjunnalla.

Manéllakin oli varaa hukata vielä yksi läpiajo.

Illan tulokset muuttivat C-lohkon sijoituksia merkittävästi. Kärkipaikalta tähän päivään lähtenyt Napoli putosi tappion myötä kolmanneksi, ja se joutuu siten tyytymään keväällä Eurooppa-liigan peleihin. Toiselta sijalta illan startannut PSG voitti lohkojumbo Belgradin Punaisen tähden vieraissa 4-1 ja nappasi lohkon voiton itselleen. Liverpool nousi kolmannelta sijalta yhden pykälän ylöspäin ja nappasi siten toisen jatkopaikan itselleen.