Ex-valmentajalta rajua tekstiä Superclásicon siirtämisestä ulkomaille – ” Vain siksi, että neljä ihmistä..”

© Kuva: Getty Images

Boca Juniorsia ja River Platea valmentanut César Luis Menotti ei ymmärrä argentiinalaisjoukkueiden finaalin siirtämistä Eurooppaan. Copa Libertadoresin odotetun loppuottelun toinen osa pelataan huomenna Real Madridin kotinurmella Santiago Bernabéulla.

Väkivaltaisuudet Argentiinassa pakottivat viemään Etelä-Amerikan klassikkopelin valtameren taakse. Kummankin seuran tunteva Menotti ei sulata ratkaisua.

– Ottelu olisi pitänyt pelata samana päivänä kuin pitikin Riverin stadionilla. Minuakin kohti heiteltiin kiviä, kun olin Barcelonan bussissa ja matkustimme ympäri kaupungia ennen Espanyolin kohtaamsita, Menotti perusteli SER Deportivosille.

– En salli sitä, mutta tällaisia asioita on tapahtunut aina. Ihmiset jotka ovat sekaisin päästään tekevät sellaista. Tämä ei ole riittävä syy epäkunnioittaa 60 000 muuta ihmistä, jotka ovat jonottaneet aamukuudesta lähtien lippuja perheilleen ja lapsilleen.

– Noin 30 prosenttia on matkustanut muualta Argentiinasta, varannut hotellin tai tehnyt pitkän bussimatkan pääkaupunkiin.

Jos Menotti olisi ollut vielä toisen seuran valmentaja, hän ei olisi kieltänyt pelaamasta argentiinalaisille tärkeää ottelua.

– En olisi mennyt Madridiin pelaamaan. Jos olisin Bocan tai Riverin valmentaja, olisin vieläkin vihaisempi. Olen aina kunnioittanut urallani ihmisiä. En voi ymmärtää, miten argentiinalaisille näin tärkeä ottelu voidaan pelata Argentiinan ulkopuolella.

– Se on minusta loukkaavaa ja epäkunnioittavaa. Vain siksi, että neljä ihmistä heitti kiviä bussia päin, heidän täytyy pelata toisella kentällä, eikä Riverin kentällä. En sano tätä siksi, että peli päätyi Espanjaan. Tätä ottelua ei pitäisi lainkaan pelata ulkomailla.

Lähde: AS


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.