Ilves on purkanut kokeneen laitapuolustaja Tuomas Rannankarin sopimuksen yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa. Seura tiedottaa sopimuksen purusta kotisivuillaan.

27-vuotias Rannankari debytoi Veikkausliigassa jo vuonna 2009. Ennen tätä vuotta hän oli edustanut Suomessa vain KuPS:ia, mutta kaudeksi 2018 Rannankari siirtyi Tampereelle. Alun perin sopimus oli kaksivuotinen, mutta kausi oli Rannankarin osalta rikkonainen, eikä syyskuun jälkeen minuutteja kertynyt lainkaan.

Kaikkiaan Rannankari pelasi Ilveksessä kaikissa kilpailuissa 25 ottelua, ja niissä hän antoi kolme maalisyöttöä.

Ilves testaa tämän viikon ajan 27-vuotiasta ghanalaishyökkääjää Samuel Afumia. Viimeksi Afum on pelannut pienellä peliajalla serbialaisessa Spartak Suboticassa.

Sitä ennen Afum on ehtinyt pelata sveitsiläisessä Young Boys Bernissä sekä Egyptin pääsarjassa. Vuosina 2013-2016 Afum teki Young Boys Bernille 82 ottelussa 11 maalia. Noina kausina ei mestaruuksia herunut, mutta tällä kaudella Young Boys pelaa Mestarien liigaa Sveitsin hallitsevana mestarina.