Luka Modrić kritisoi Cristiano Ronaldoa ja Lionel Messiä: ”Se on epäreilua”

© Kuva: Getty Images

Real Madridin keskikenttäpelaaja Luka Modrić kritisoi Juventuksen Cristiano Ronaldoa ja Barcelonan Lionel Messiä, jotka eivät osallistuneet tämän vuoden Ballon d’Or -gaalaan ollenkaan.

Modrić voitti gaalassa France Footballin jakaman Ballon d’Orin eli Kultaisen pallon, joka annetaan vuosittain maailman parhaalle jalkapalloilijalle. Ennen tätä vuotta viimeiset kymmenen Ballon d’Oria ovat menneet tasan Ronaldolle ja Messille.

Kroatian maajoukkuekippari Modrić ihmetteli Sportske Novostin haastattelussa, miksi Ronaldo ja Messi eivät matkustaneet tänä vuonna Pariisin gaalatilaisuuteen ollenkaan. Hänen mielestään se kertoi kunnioituksen puutteesta.

– En voi puhua muiden puolesta ja sanoa, miksi he eivät tulleet palkintoseremoniaan. Se on heidän valintansa. Siinä ei ole järkeä, eihän? Vaikuttaa siltä, että nämä äänestykset ja palkinnot merkitsevät jotain vain silloin, ku he voittavat ne.

– Se on epäreilua muita pelaajia ja äänestäjiä kohtaan, jotka ovat asettaneet heidät ehdolle viimeisen kymmenen vuoden ajan. Se on epäreilua myös jalkapallolle ja faneille. Ihmiset tulevat joka tapauksessa käyttäytymään niin kuin he haluavat.

– Minun mielestäni tämä on yksinkertainen asia: Ronaldo ja Messi ovat ilmiöitä, jotka ovat dominoineet viimeiset kymmenen vuotta. He ovat olleet omassa sarjassaan. Mutta tässä puhutaan yhden kauden saavutuksista, ja luulen, että se tarkoittaa jotain, jos maajoukkue- ja seuravalmentajien, jalkapallolegendojen, journalistien ja kanssapelaajien antamat äänet ovat tuottaneet saman tuloksen.

Lopuksi Modrić huomautti leikkimielisesti, että äänestäminen voitaisiin unohtaa kokonaan.

– Jos tässä väitellään siitä, kuinka hyvä joku tietty pelaaja on, ainut järkevä ratkaisu on antaa kaikki palkinnot Messille ja Ronaldolle ja unohtaa äänestäminen, kunnes he jäävät eläkkeelle.

Tämän vuoden äänestyksessä kärkikolmikossa olivat Modrićin lisäksi Ronaldo ja Atlético Madridin Antoine Griezmann. Neljäntenä oli Paris Saint-Germainin Kylian Mbappé ja Messi jäi viidenneksi. Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 2006, kun Messi ei ole Ballon d’Or -äänestyksessä kolmen parhaan joukossa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.