MLS:n loppuottelussa tehtiin historiaa sekä seura- että yksilötasolla – maalitykki putsasi palkintopöydän

© Kuva: Getty Images
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HJK:n uudesta alusta!

MLS:n kausi 2018 pelattiin päätökseensä sunnuntain vastaisena yönä. Mestaruutta juhlii runkosarjassa toiseksi sijoittunut Atlanta United, jonka kehitys on ollut huikaisevan nopeaa. Atlanta nimittäin voitti mestaruuden jo toisella MLS-kaudellaan. Mestaruus on nopein sitten vuoden 1998, jolloin Chicago Fire voitti MLS:n tulokaskaudellaan. MLS:ää on pelattu vuodesta 1996 lähtien.

Joukkueen suurin sankari on 25-vuotias venezuelalainen Josef Martínez, joka teki kauden aikana monenlaista historiaa, ja jatkoi hirmutahtiaan aina finaalissa saakka.

Martínez teki runkosarjassa 31 maalia, joka riitti paitsi sarjan maalikuninkuuteen, niin on myös koko MLS:n uusi yhden kauden maaliennätys. Pudotuspeleissä Martínez osui tolppien väliin viidessä ottelussa neljä kertaa, ja hänet valittiin sekä runkosarjan että pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi MVP:ksi.

Kun Gerardo ”Tata” Martinon miehistö kukisti loppuottelussa Portland Timbersin maalein 2-0, Martínez teki itse voittomaalin ja syötti toisen, Franco Escobarin tekemän maalin. Maali+maalisyöttö -kombinaatio yhdeltä pelaajalta oli nähty MLS:n finaaleissa viimeksi vuonna 1997, kun saman tempun teki Tony Sanneh.

Huimat 54 maalia 59 MLS-ottelussa tehnyt Josef Martínez siirtyi Atlantaan Torinosta helmikuussa 2017. Hän kuuluu Venezuelan maajoukkueen vakiopelaajiin.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HJK:n uudesta alusta!