Mestarien liigan lohkovaihe tuli päätökseen keskiviikkoiltana, kun viimeiset ottelut saatiin päätökseen. Mestarien liigan jatkossa on nyt 16 joukkuetta, jotka jatkavat pudotuspeleillä helmikuussa.

Jatkoon etenevät lohkoykkösinä Borussia Dortmund, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, FC Porto, Bayern München, Manchester City, Real Madrid sekä Juventus.

Lohkokakkosina jatkoon etenevät Atlético Madrid, Tottenham, Liverpool, Schalke, Ajax, Lyon, AS Roma sekä Manchester United.

Maittain jatkopaikat menivät seuraavasti: Saksasta jatkossa on kolme joukkuetta, Espanjasta myös kolme, Englannista neljä joukkuetta, Italiasta kaksi joukkuetta, samoin Ranskasta, Hollannista yksi joukkue ja Portugalista myös yksi joukkue.

Ensimmäisellä kierroksella jo kovia ottelupareja

Mestarien liigan neljännesvälieräparit arvotaan ensi maanantaina kello 13. Luvassa on varmuudella useita kovia ottelupareja. Arvonnoissa otetaan huomioon maarajoite eli saman maan joukkueet eivät voi kohdata vielä neljännesvälierissä. Lisäksi samassa alkulohkossa pelanneet joukkueet eivät voi kohdata neljännesvälierissä.

Todennäköisyyksiin omistautuvan Twitter-tili MisterChipin mukaan todennäköisin ottelupari neljännesvälierissä on Manchester City – Atlético Madrid. Cityllä on vain neljä mahdollista vastustajaa neljännesvälierissä: Atlético, AS Roma, Schalke ja Ajax.

Liverpool kohtaisi todennäköisimmin Borussia Dortmundin. Se olisi varmasti unohtumaton ottelupari Liverpool-luotsi Jürgen Kloppille, joka on aiemmin urallaan valmentanut Dortmundia. Katso alta todennäköisyydet, jos et näe, voit katsoa ne tästä.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
CITY-ATLETI (29%) ES EL ENFRENTAMIENTO MÁS PROBABLE DE LOS OCTAVOS DE FINAL DE LA CHAMPIONS LEAGUE 2018-19: aquí tienes todas las probabilidades de todos los enfrentamientos posibles para el sorteo que se celebrará el próximo lunes.

Miten jatkuu?

Mestarien liigan jatkopelit alkavat ensi vuoden puolella helmikuussa. Neljännesvälierien ensimmäiset osaottelut pelataan 12. ja 13. helmikuuta sekä 19. ja 20. helmikuuta. Toiset osaottelut ovat vuorossa 5. ja 6. maaliskuuta sekä 12. ja 13. maaliskuuta.

Puolivälierien avausosat pelataan 9. ja 10. huhtikuuta ja toiset osaottelut 16.-17. huhtikuuta. Välierien avausosat ovat vuorossa 30.4.-1.5. ja ja toiset ottelut 7.-8. toukokuuta. Finaali pelataan Madridissa Atlético Madridin kotiareenalla Wanda Metropolitanolla 1. kesäkuuta.