Tiputtaako Juventus jälleen yhden kilpailijansa pois mestaruustaistosta? – ”He voittavat pelejä käsittämättömällä tahdilla”

© Kuva: Getty Images

Tällä kaudella Serie A:ssa edelleen voittamattomana pelaava Juventus isännöi perjantai-iltana Internazionalea. Vierasjoukkue on sarjassa kolmantena, joten kyseessä on todellinen kärkikamppailu.

Sarjakärki Juventus lähtee otteluun kuitenkin selvänä ennakkosuosikkina, ennakoi Serie A -asiantuntija Velja Engström.

Velja Engström, Juventus haki viime viikonloppuna Firenzestä vakuuttavan 3-0-vierasvoiton. Kuinka pahaan saumaan Inter joutuu nyt Juven vieraaksi?

– Tulee tosi pahaan saumaan, sillä Interillähän on tosi tärkeä peli ensi viikolla Mestarien liigassa, kun se on PSV:tä vastaan käytännössä pakkovoiton edessä. Vaikka valmentajatkin aina sanovat, että ei saa ajatella yhtään tulevaa, niin luulen että Inter-pelaajien ajatukset voivat kuitenkin vähän karkailla jo keskiviikkoon, kommentoi Engström SuomiFutis.com-sivustolle.

– Voi hyvinkin olla, että Juventus pystyy tänään voittamalla hautaamaan Interin mestaruushaaveet. En tiedä, kuinka realistisena kukaan pitäisikään sitä, että Inter nousisi vielä mukaan mestaruustaistoon Juventusta vastaan. Juventus on näyttänyt niin vakuuttavalta, vaikka tuntuu, että eivät hekään ole vielä parasta esittäneet. He voittavat pelejä käsittämättömällä tahdilla.

– Pitää kuitenkin muistaa, että tällaisissa derbyissä voi mitä vaan tapahtua ja Inter pisti viime kaudellakin Juventuksen molemmissa peleissä todella ahtaalle, ottelun Ruudulle ja Jimille selostava Engström muistuttaa.

Interin kroaattihyökkääjä Ivan Perisic hurmasi kesän MM-kisoissa ja oli hopeajoukkueen yksi tärkeimmistä palasista. Miksi miehen peli on ollut tämän kauden niin tukkoista Serie A:ssa?

– Hän on varmasti hieman väsynyt kisojen jäljiltä. Hän ei ole saanut pitkää lepoa missään kohtaa, kun hän on ollut maajoukkueenkin matkassa läpi syksyn. Juventuksessa Blaise Matuidilla on ollut vähän samanlaisia oireita. Hän on toki pelannut hieman paremmin.

– Perisicillä väsymys näkyy jo roolin myötä enemmän. Tehoja odotetaan paljon ja pitäisi olla sitä kautta joukkueen johtavia pelaajia. Hän ei ole nyt pystynyt siihen. Tehot ovat olleet aika pienet edellisiin kausiin nähden. Varmasti Inter-leirissä on odotettu häneltä enemmän vahvojen MM-kisojen jälkeen. Onnistumisia ei ole tullut, minkä myötä itseluottamus on kärsinyt. Noidankehä on sitä myötä valmis.

Intein terävin syömähammas Mauro Icardi on tehnyt jo vuosikaudet tuhoja Serie A:ssa, mutta Argentiinan maajoukkueeseen hän on päässyt vasta nyt murtautumaan vähitellen. Miksi tämä on tapahtumassa vasta nyt?

– Pelaavaan kokoonpanoon on edelleen vaikea murtautua, mutta merkkejä paremmasta on ollut ehkä MM- turnauksen jälkeen. Hän on saanut enemmän peliaikaa ja onnistui myös vihdoin maalinteossa harjoitusottelussa Meksikoa vastaan marraskuussa. Argentiinalla on niin monta hyvää hyökkäyspään pelaajaa, että ketään on vaikea tiputtaa. Icardi on kuitenkin vasta 25-vuotias, että kyllä hänellä on hyvin aikaa vielä.

– Argentiinalaismedioissa on spekuloitu, että vähäinen peliaika voi johtua siitä, että hän aikoinaan nappasi Sampdoriassa pelateessaan joukkuekaverinsa Maxi Lopezin vaimon itselleen. Hän petti joukkuekaveria tämän vaimon kanssa ja meni myöhemmin naimisiin (toukokuussa 2014) tämän kanssa. Nyt heillä on jo kaksi lastakin. Silloin asiaa ei katsottu Argentiinassa hyvällä ja Icardi joutui aikamoisen myrskynsilmään. Tätä on esitetty yhtenä väitteenä Icardin pienelle peliajalle, mutta nämä ovat niitä median luomia huhuja, Engström toteaa.

Interiltä puuttuu Juventusta vastaan kokoonpanosta keskikenttäpelaaja Radja Nainggolan. Kuinka iso menetys tämä on joukkueen keskikentän pelaamisessa?

– Se on iso isku Interille. Ei häntä ihan turhaan valittu viime kaudella vuoden joukkueeseen. Kyse on huippupelaajasta, joka ei ole päässyt parhaaseen iskuun tällä kaudella juuri loukkaantumisten takia. Kauden mittaan ei ole tullut vielä pitempää jaksoa, jossa hän olisi ollut ehjänä.

– Pitää kuitenkin sanoa, että Inter on pärjännyt aika hyvin ilman häntäkin keskialueella. Edellisessä ottelussa Romaa vastaan portugalilainen Joao Mario pelasi siinä keskellä hyvän ottelun. Hän on nyt vuorostaan selättänyt loukkaantumiset ja häneltä odotetaan, että se parempi formi löytyy. Varsinkin hän pystyy ottamaan keskikentän vastuuta, kun Nainggolan on pois. Belgialainen oli Interin kesän isoin hankinta, joten totta kai hänen puuttuminen on iso takaisku. Viimeksi Inter peluutti häntä puolikuntoisena Tottenhamia vastaan ja hän joutui jättämään kentän ennen aikojaan. Nyt Inter on varmasti tästä viisastunut ja säästelee häntä parempaan kuntoon, futisääni arvioi.

Juventus-Internazionale pelataan tänään perjantaina klo 21.45 ja se näkyy suorana Ruudusta ja JIM-kanavalta.

Jesse Happonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.