21-vuotiaaksi pelimieheksi Akseli Kalermo on ehtinyt jo nähdä paljon. Kannuksen Urassa jalkapalloilun aloittanut toppari siirtyi ensi kerran ulkomaille jo vuonna 2013 suoraan OLS:n A-pojista. Kalermo vietti ruotsalaisen Brommapojkarnan junioreissa kaksi kautta, kunnes matka jatkui italialaisen Atalantan organisaatioon.

Kalermo pelasi Serie A:stakin tutun Atalantan Primavera B:ssä lopulta vain yhden virallisen ottelun, ja vuonna 2015 edessä oli paluu Suomeen ja RoPS:iin. RoPS:ssa Kalermo nähtiin kahden kauden aikana kuudessa veikkausliigaottelussa, mutta pääasiassa kaudet 2016 ja 2017 vierähtivät Ykkösen AC Oulussa. Viime kaudella Kalermo pelasi VPS:ssä yhden ja AC Kajaanissa kaksi ottelua.

Nyt matka jatkuu naapurimaa Norjaan, sillä norjalaissivustot kirjoittavat nuoren puolustajan tehneen sopimuksen pohjoisnorjalaiseen Brattvåg IL:ään. Brattvåg pelaa Norjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Kalermo on pelannut Suomen poikamaajoukkueissa yli 30 ottelua, mutta ei ole yltänyt alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen asti.