30-vuotias Mesut Özil pelaa Arsenalissa jo kuudetta kauttaan. Saksalainen pelintekijä on kuitenkin jäänyt muutamaan kertaan Unai Emeryn kokoonpanon ulkopuolelle, ja tämähän on luonnollisesti nostattanut huhuja Özilin haluista vaihtaa maisemaa. Juoruissa on mainittu muun muassa Real Madrid ja Internazionale.

Özilin agentti Erkut Sögüt pani kuitenkin näille puheille Goalin haastattelussa pisteen.

– Mieluummin en puhuisi julkisesti Mesutin tilanteesta, mutta viimeaikaisista siirtospekulaatioista johtuen koen, että on tärkeää selventää asiaa, jotta voimme keskittyä jalkapalloon, Sögüt aloitti.

– Mesut allekirjoitti uuden (vuoteen 2021 ulottuvan) sopimuksen viime tammikuussa, koska hän koki tulevaisuutensa olevan Arsenalissa. Mikään ei ole muuttanut hänen mieltään. Hän haluaa pysyä seurassa sopimuskautensa loppuun asti, ja ehkä pidempäänkin.

– Mesut on sataprosenttisen sitoutunut Arsenaliin. Hän rakastaa seuraa, jakaa sen arvot eikä haluaa olla missään muualla.

– Hän kantaa Arsenalin paitaa ylpeydellä ja on otettu saadessaan edustaa Arsenalia kentällä ja kentän ulkopuolella. Hän ottaa vastuunsa – yhtenä joukkueen kapteeniston jäsenistäkin – hyvin vakavasti ja hänellä on erinomaiset välit pelikavereihin, taustahenkilöstöön ja faneihin, Sögüt vakuuttaa.

Özil teki Arsenalin edellisen managerin Arsène Wengerin alaisuudessa 37 maalia ja antoi 66 maalisyöttöä. Miehen sopimusta Unai Emeryn pelitapaan on kuitenkin ajoittain kyseenalaistettu.

[readmore from=Özil-Mesut]

– Seura on kovassa nosteessa, eikä kauden alkupuolisko ole ollut Mesutin osalta täydellinen. Hän on kärsinyt loukkaantumisista ja sairastelusta, ja tekee kovasti töitä sopeutuakseen Unai Emeryn pelijärjestelmään. Se voi ottaa aikansa, mutta Mesut antaa kaikkensa onnistuakseen ja tuodakseen Arsenalille menetystä, Sögüt jatkaa.

– Spekulaatiot Mesutin tulevaisuutta koskien eivät ole tulleet häneltä itseltään ja ne ovat valitettavia, sillä tilanne on selvä: hänen tulevaisuutensa on Arsenalissa, piste.