Amsterdamin Ajax on monien mielestä yksi Euroopan tämän hetken kiinnostavimmista nuorista joukkueista. Hollantilaisseuran nuorukaisista Matthijs de Ligt ja Frenkie de Jong ovat olleet jo pitkään Barcelonan kiikarissa. Positiivisia otsikoita seuran nuoresta kaarrista niittävät myös Hakim Ziyech, Kasper Dolberg ja maalivahti André Onana.

On vain ajan kysymys, milloin edellämainitut lahjakkuudet siirtyvät isompiin ympyröihin. Ajaxin onneksi imua seuraan kuitenkin on runsaasti, ja uusiakin lupauksia on seuraan tulossa.

Hollantilaisen De Telegraafin mukaan Ajax maksaa meksikolaiselle Américalle tämän pyytämän siirtosumman, 11 miljoonaa euroa, ”Meksikon Messi” -lisänimen saaneesta Diego Lainezista. Lainez halutaan Hollantiin jo tammikuussa, sillä brasilialainen David Neres – yksi Ajaxin nuorista onnistujista – voi olla siirtymässä muihin maisemiin. Lisäksi Lainezille halutaan taata kunnolla aikaa sopeutua eurooppalaiseen jalkapalloiluun.

SI Soccer

@si_soccer
Why Diego Lainez, Frenkie de Jong, Mallory Pugh and these other young prospects will have a big impact in 2019 go.si.com/qvmRTc1

18-vuotias Lainez on vasenjalkainen vasen laitahyökkääjä, joka debytoi syyskuussa Meksikon A-maajoukkueessa. Hän teki syyskauden aikana Club Américalle Meksikon pääsarjassa viisi maalia 15 ottelussa. América voitti Meksikon syyskauden mestaruuden.