Japanin jalkapallon nestori Kazuyoshi Miura ei suunnittele lopettamista, vaikka mittariin tulee ensi kuussa 52 vuotta.

Miura solmi perjantaina jatkosopimuksen kotimaansa toisella sarjatasolla pelaavan Yokohama FC:n kanssa. Hyökkääjä aloittaa tänä vuonna 34. vuotensa ammattilaisena.

Hän rikkoi toissa vuonna Stanley Matthewsin ennätyksen vanhimpana maalin tehneenä ammattilaisena. Miura on ainoa aktiivipelaaja, jonka ura oli käynnissä jo, kun Japanin pääsarja J-League muodostettiin vuonna 1993. Italian legendamaalivahti Gianluigi Buffon oli kahdeksanvuotias, kun Miura aloitti ammattilaisuransa.

– Uusin sopimukseni kaudelle 2019. Kiitos kaikille, jotka ovat aina tukeneet minua. Olen kiitollinen kaikille, kommentoi Miura Yokohaman tiedotteessa.

– Tulen osallistumaan moniin peleihin. En aio hukata yhtään minuuttia tai sekuntia. Haluan pelata jalkapalloa ja osallistua päivittäisiin harjoituksiin täysin voimin.

Miura aloitti ammattilaisena Brasiliassa, ja hän on pelannut urallaan myös Italiassa, Kroatiassa, Australiassa sekä kotimaassaan Japanissa. Hän pelasi Japanin A-maajoukkueessa 89 ottelua tehden niissä yhteensä 55 maalia ja lopetti uransa maajoukkueessa 19 vuotta sitten.

Viime kaudella Miura pelasi Yokohaman paidassa 56 minuuttia tullen yhdeksässä pelistä vaihdosta sisään. Maalinteossa hän ei onnistunut.