Bundesliigatähti pelastamassa entisen seuransa – pelaa ilmaiseksi ja lainaa velkoihin 310 000 euroa

© Kuva: Getty Images
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Ilveksen voitolla!

Kerroimme äskettäin siitä, kuinka yksi Puolan perinteikkäimmistä ja menestyneimmistä seuroista, Wisla Krakova on ajautunut pahoihin vaikeuksiin. Wislan kilpailulisenssi hyllytettiin joulun alla tehtyjen hämärien seurakauppojen vuoksi. Kauppa kuitenkin mitätöitiin 2. tammikuuta, eikä Wislan sarjasta sulkeminen ole vielä astunut voimaan.

Tuoreimmat tiedot kertovat, että seuran pelastajaksi on ilmoittautumassa 33-vuotias Jakub Blaszczykowski, Puolan kaikkien aikojen maaottelutilaston (105 ottelua) ykkösnimi. ”Kuba” päätti tammikuussa bundesliigauransa 10,5 Borussia Dortmundissa ja Wolfsburgissa vietetyn kauden jälkeen, ja on nyt palaamassa Wisla Krakovaan, jossa hän aloitti ammattilaisuransa 18-vuotiaana vuonna 2004.

Blaszczykowskin seurasiirto on kuitenkin erittäin poikkeuksellinen raadollisessa jalkapallomaailmassa. Kickerin mukaan hän ei aio nostaa pelaamisesta kevätkauden aikana lainkaan palkkaa, vaan päinvastoin lainaa uusvanhalle seuralleen rahaa kurimuksesta selviämiseksi.

Yrittäjä Jaroslaw Krolewski selvitti puolalaismedialle lauantaina, että hän, Blaszczykowski ja kolmas, nimeltä mainitsematon liikemies lainaa Wislalle yhteensä 932 000 euroa velkojenmaksua varten. Kunkin osuudeksi muodostuu noin 310 000 euroa. Lainan tarkoituksena on järjestää Wislalle tärkeää jatkoaikaa uuden, luotettavan sijoittajan löytämiseksi.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun 235 bundesliigaottelua pelannut ”Kuba” auttaa entistä seuraansa. Jo viime vuonna Blaszczykowski lahjoitti Wislalle vastaavan rahasumman seuran korkojen maksuun, jotta se välttyi pahimmalta kriisiltä.

Mikäli Wisla Krakova ei selviydy vaikeuksistaan, sitä uhkaa pudottaminen Puolan kolmannelle sarjatasolle. Tällä hetkellä Wisla on Puolan Ekstraklasassa sijalla kahdeksan.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Ilveksen voitolla!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Barcelonan voitolla!