Suur-Lontoon poliisitoimi on tuominnut fanien ”vastenmielisen käytöksen” ennen Millwallin ja Evertonin välistä FA Cupin neljännen kierroksen ottelua. Asiasta uutisoi Guardian-lehti.

Kymmenet ihmiset tappelivat ennen viikonloppuna Lontoossa pelatun kamppailun alkamista. Yksi Evertonin fani sai puukosta kasvoihinsa ja julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan pitkästä arvesta.

Scotland Yardin edustajan Matt Twistin mukaan otteluun oli alun perin lähetetty 200 poliisia, mutta paikalle jouduttiin kutsumaan lisävahvistuksia tilanteen eskaloiduttua.

– Häiriö, jota tapahtui ennen Millwallin ja Evertonin FA Cup -ottelua, sen aikana ja sen jälkeen, oli yksi järkyttävimmistä jalkapallon väkivaltatapauksista, joita olemme aikoihin nähneet, Twist kommentoi.

– Vastenmielinen käytös kesti useita tunteja. Mukana oli kymmeniä ihmisiä, ja se johti ainakin yhteen vakavaan vammaan. Yksi mies vietiin sairaalaan, ja hänellä oli kasvoissaan hirveä, elämää mullistava vamma. Myös yksi poliiseistamme loukkaantui ja on nyt kotiutunut sairaalasta.

Twistin mukaan poliisit epäilevät, että tappelusta oli sovittu etukäteen. Hän uskoo syyllisten joutuvan oikeuden eteen.