IFK Mariehamnin liki valmis sopimus kariutui – ”Hän sai puhelun muutamaa tuntia ennen”

© Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn oli jo erittäin lähellä löytää etsimänsä topparin venäläisestä Artem Vjatkinista. Viime kaudella FC Lahdessa pelannut Vjatkin oli ollut ahvenanmaalaisten testissä ja esitteli taitojaan harjoitusottelussakin, kunnes vähän ennen sopimuksen tekoa puolustaja sai puhelun Norjasta.

– Olimme koko lailla sopineet asiat, mutta sitten hän sai puhelun – vain muutama tunti ennen kuin sopimus oli tarkoitus allekirjoittaa, IFK:n seurajohtaja Peter Mattsson kertoi Nya Ålandille Veikkausliigan kotisivujen mukaan.

– Hän sai tarjouksen testistä Sarpsborgissa ja sen mahdollisuuden hän halusi katsoa.

Mattssonin mielestä sopimus IFK:n kanssa ei kuitenkaan ole vieläkään mahdottomuus.

– Ei missään nimessä, mutta nyt me odotamme. Paljon enempää emme voi tehdä. Tilanne oli hiukan sama myös Robert Crawfordin kanssa. Hän meni myös toiseen testiin ennen kuin lopulta teki sopimuksen meidän kanssamme.

– Tiedämme ensi viikolla varmasti enemmän, Mattsson uskoo.

22-vuotias Vjatkin pelasi viime kaudella Lahdessa lainalla Pietarin Zenitistä. 26 veikkausliigaottelussa Vjatkin viimeisteli kaksi maalia.