Miesten Suomen Cup pyörähti perjantaina käyntiin, kun Ilves voitti Kuopion Palloseuran Pirkkahallissa 4-1

Ilves siirtyi johtoon 37. minuutilla. Mikael Alménin kierteinen vapaapotku löysi takatolpalta Baba Mensahin, joka puski pallon lähietäisyydeltä sisään.

Tamperelaiset aloittivat toisen jakson ryminällä. Pirteästi esiintynyt Eemeli Raittinen syötti keskikentältä Samuel Afumin puolittaiseen läpiajoon. Afum yllätti laukomalla jo hieman ennen rangaistusaluetta, ghanalaisen laukaus oli riittävän voimakas ja tarkka ohittaakseen KuPS-vahti Otso Virtasen.

KuPS:lle tarjottiin hetkeä myöhemmin sauma tasoitukseen, kun Ville Saxman sai jaloilleen rangaistusalueella. Pilkkua asettui ampumaan kuopiolaisten kapteeni Petteri Pennanen, mutta hänen laukauksensa kimposi ylärimaan ja siitä takaisin peliin.

Ilves käytti tilaisuuden hyväksi, kun KuPS:lle ei maalinteko maistunut. Matias Ojala tykitti vapaapotkun sisään noin 25 metristä. Ojala ei viime kaudella tehnyt Veikkausliigassa maaliakaan, mutta hänen vapaapotkunsa ei olisi voinut olla juuri parempi. Peliväline suuntautui vastustamattomasti vasempaan ylänurkkaan.

Ojalan osuma ei ehtinyt vanheta kuin muutaman minuutin, kunnes Saxman iski kavennuksen. Saxman pelasi hyvän seinäsyötön Joona Hiltusen kanssa ja pääsi viimeistelemään rangaistusalueelta.

Ilves iski lopullisen niitin 84. minuutilla KuPS:n menetettyä pallon. Peliväline toimitettiin Janne-Pekka Laineelle, joka käänsi sen vasemmalle jalalleen ja ujutti lopulta kierteisen kudin takakulmaan.

Ilves ja KuPS pelaavat cupin Veikkausliiga-joukkueiden lohkossa B, jossa ovat myös KPV, RoPS, SJK ja VPS.