Uutisoimme aiemmin espanjalaisen Europa Surin tietojen perusteella, että keskikenttäpelaaja Abel Suárez siirtyy ensi kaudeksi Honkaan.

Ilta-Sanomat kertoo, että Suárezin ja Hongan sopimus kattaa ainakin tulevan kauden ja espanjalaispelaaja liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen tänään maanantaina.

Suárezista, 27, odotetaan korvaajaa maanmiehelleen Javier Hervásille, joka ei jatka Hongassa.

– Meitä avustaa Espanjan päässä Caloi (Hongan ex-pelaaja Carlos Rodríguez Portela). Kun selvisi, että Javi Hervas ei jatka meillä, määritimme pelipaikkatarvetta hieman uudestaan. Halusimme hieman pidemmän ja nuoremman selkeän kutospaikan pelaajan, Hongan GM Hexi Arteva sanoi IS:n haastattelussa.

– Hän (Suárez) on urheilullinen ja iloinen persoona, joka sopii meille. Hänellä on hyvä pelituntuma, sillä hän pelasi edellisen 90-minuuttisensa joulun alla. Olemme oikein tyytyväisiä, Arteva sanoi.

Honka sai Suarezista tietoja hyökkääjältään Borjas Martinilta, joka on Suarezin tavoin kotoisin Kanariansaarilta sekä Alex Nimelyltä, joka pelasi Suarezin kanssa vuonna 2016 romanialaisessa Poli Timisoarassa.

Artevan mukaan Honka etsii vielä keskushyökkääjää. Neuvottelut viime kauden maalitykin Macoumba Kandjin kanssa ovat yhä meneillään.