Sunnuntain Eredivisie-kierroksella nähtiin epäilemättä yksi kauden erikoisimmista, tai ainakin ovelimmista maaleista. AZ Alkmaarin 22-vuotias Oussama Idrissi osoitti peliälyään ja ampui kulmapotkun suoraan Heerenveenin maaliin. Idrissin maalilla AZ varmisti 2-0 -voittonsa.

Kyllähän jalkapallohistoria suoraan kulmasta tehtyjä maaleja tuntee, mutta nykypäivän huippujalkapalloilussa ne alkavat olla jo katoava luonnonvara. Ja erittäin harvoin maalivahti tulee niin housut kintussa yllätetyksi kuin kotijoukkue Heerenveenin Warner Hahn sunnuntaina.

Ottelu oli isäntien kannalta epäonninen muutenkin, sillä avausmaali meni maaliin Heerenveenin laitapuolustajan Sheral Floranusin kautta. Pelin todellinen tähtihetki oli kuitenkin Idrissin oivallus, kun hän huomasi Hahnin sijoittuneen todella kauas maaliviivasta kulmapotkua odotellessaan. Eipä Idrissin neronleimausta osannut tosin kovin moni muukaan odottaa. Kaikkein vähiten ehkä omat pelikaverit ja oma valmentaja.

Idrissin ampuma maali näkyy allaolevassa AZ Alkmaarin twiitissä. Alemmalla videolla näkyy myös valmennusjohdon ja pelaajan ilahtuneita reaktioita. Mikäli twiitti ei näy, sen voi katsoa myös tästä linkistä.

😂 When you don't know what happened...

#heeaz #OI11

Viime kesänä Groningenista Alkmaariin siirtynyt Idrissi on syntynyt Hollannissa ja esiintynyt usein Hollannin juniorimaajoukkueissa. Viime marraskuussa Idrissin vanhempien kotimaasta Marokosta lähetettiin miehelle kuitenkin A-maajoukkuekutsu, johon hän vastasikin myöntävästi. Edustusoikeuden vaihto ei kuitenkaan valmistunut marraskuun maaotteluihin mennessä.