Manchester Cityn manageri Pep Guardiola lupaa, että hänen joukkueensa suhtautuu Englannin liigacupin välierien toiseen osaan ”vakavasti”.

Valioliigan ja liigacupin hallitseva mestari City pelaa välierissä Ykkösliigan Burton Albionia vastaan. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi keskiviikkona Cityn 9-0-kotivoittoon. Toinen osa pelataan 23. tammikuuta.

– Tulos oli hyvä, ja tietysti olemme jo finaalissa, mutta meidän on pelattava toinen osa, kommentoi Guardiola BBC:n mukaan.

Manchester Cityn keskiviikon tulos oli isoin voitto Englannin liigacupin välierissä ikinä. Turnauksessa on viimeksi nähty isompi maaliero syyskuussa 1986, kun Liverpool kaatoi Fulhamin 10-0 toisen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa.

– Ei ole helppoa pelata tällaisessa pelissä alemmalla tasolla pelaavaa joukkuetta vastaan. Teimme hyviä juoksuja selustaan ja otimme sen vakavasti. Toisen ja kolmannen maalin jälkeen oli helpompaa, olimme nopeampia.

– Meidän on pelattava toinen osa. Me otamme sen vakavasti.

Guardiolan ryhmä johti Burtonia 37 minuutin jälkeen jo neljällä maalilla. Toisella jaksolla City iski vielä viidesti.

– Puhuimme siitä tauolla, että meidän on pelattava yksinkertaisesti, antaa heidän (vastustajan) juosta ja yrittäkäämme tehdä lisää maaleja.

– Se on paras tapa kunnioittaa kilpailua ja vastustajaa, koska jos unohtaa jatkaa, niin silloin ei kunnioita vastustajaa tai kilpailua.

Burtonin manageri Nigel Clough tiesi jo etukäteen, kuinka iso vuori hänen joukkueellaan on vastassa.

– Me tiesimme, että voisimme pelata elämämme ottelun tänään ja joutua silti murskatuksi.

– Emme pelanneet loistavasti ja petyimme pariin maaliin, sillä meidän olisi pitänyt puolustaa niissä paremmin, mutta tasoero oli erittäin ilmeinen.

Liigacupin finaalissa Cityä odottaa joko Tottenham tai Chelsea. Tottenham voitti ensimmäisessä välieräkamppailussa Chelsean 1-0.