Saksassa pelaava suomalaishyökkääjä löysi uuden seuran – ”Suunnitelmissamme jo pitkään”

© Kuva: Juha Tamminen

24-vuotias suomalaishyökkääjä Kimmo Hovi vaihtaa seuraa. Alkukauden Chemnitzer FC:n riveissä viettänyt Hovi pyrkii jatkossa maalintekoon FSV Union Fürstenwalden joukkueessa.

Molemmat joukkueet pelaavat samassa sarjassa Saksan neljännellä sarjatasolla, Regionalligan koillislohkossa. Chemnitz on sarjan ylivoimainen kärkiryhmä, kun Fürstenwalde löytyy keskikastista.

– Kimmo on ollut suunnitelmissamme jo pidemmän aikaa. Kiitos Chemnitzin kanssa olleen hyvän keskusteluyhteyden sekä suositusten päätti hän siirtyä Fürstenwaldeen, seuran urheilujohtaja Sven Baethge kommentoi.

– Hän on nopea, vanttera ja potentiaalinen hyökkääjä, josta oli kiinnostunut myös moni muu seura. Hän teki kanssamme puolentoista vuoden sopimuksen ja muuttaa vaimonsa kanssa Fürstenwaldeen.

Pikkuhuuhkajissa yhdeksän ottelua pelannut (2 maalia) Hovi teki viime kaudella sarjatasoa alempana Oberligassa FC International Leipzigin riveissä komeat 23 maalia 28 ottelussa. Tehokas kausi poiki siirron sarjaporrasta ylemmäs Chemnitziin.

Chemnitzissä herui kuitenkin syyskauden aikana vain vaivaiset 48 peliminuuttia kymmenessä ottelussa. Niukasta vastuusta huolimatta 185-senttinen Hovi onnistui kerran myös maalinteossa.

Syy vähäiseen peliaikaan Chemnitzissä on varsin selkeä, sillä Hovin edellä hierarkiassa oli kaksi kovaa maalipyssyä. 15 maalia mieheen syyskauden aikana tehneet Daniel Frahn ja Dejan Bozic ovat koko Regionalligan koillislohkon maalipörssin kärjessä.

Aiemmalla urallaan Mäntsälästä lähtöisin oleva Hovi on pelannut muun muassa Maltalla, Espanjan alemmilla sarjatasoilla sekä vuonna 2014 FC Lahden paidassa Veikkausliigaa.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!