SJK tiedottaa kotisivuillaan tehneensä kauden kattavan sopimuksen juuri 20 vuotta täyttäneen Sergei Eremenkon kanssa. Eremenko saapuu seuraan lainasopimuksella Spartaks Jurmalasta.

SJK Seinäjoki

@SJK_Seinajoki
Tervetuloa Sergei Eremenko! SJK lainaa keskikenttäpelaaja Sergei Eremenkon täksi kaudeksi Spartaks Jurmalasta. #SJKfi #Veikkausliiga #SuomenCup

Lue Sergein esittely sekä kommentit häneltä ja päävalmentaja Alexei Eremenkolta, SJK:n nettisivuilta:
sjk.fi/w/tervetuloa-s…

Keskikenttäpelaaja pääsee Seinäjoella tuttuun valmennukseen, sillä SJK:ta valmentaa hänen isänsä Alexei Eremenko. Sergei Eremenkon isoveljiä ovat Suomen A-maajoukkueesta tutut Alexei Eremenko Jr. ja Roman Eremenko.

– Hyvillä fiiliksillä tulen seuraan. Olen todella innostunut, enkä malta odottaa, että pääsen pelaamaan. Tämä kausi on todella tärkeä ja haluan päästä auttamaan joukkuetta, Sergei Eremenko kommentoi siirtoaan.

– Varsinkin OmaSp Stadion on aivan upea. Pelasin siellä viime kesänä maajoukkueen kanssa esiturnauksessa, ja sain sen silloin jo nähdä. Täällä kaikki on myös lähellä, vähän kuin Pietarsaaressa kotona, joten siten kaikki on hyvin tuttua.

Pietarsaaren Jaron kasvatti teki vuosi sitten sopimuksen Spartaks Jurmalan kanssa, muttei ole pelannut latvialaisseurassa otteluakaan. Eremenko lainattiin välittömästi Spartak Moskovan organisaatioon. Aiemmin urallaan Eremenko on edustanut sveitsiläistä FC Baselia. Veikkausliigasta hänellä on 20 ottelun kokemus Jaron paidasta.

– Sergei on saanut uralleen hyvän koulutuksen. Tietenkin hän aloitti pelaamisen jo nuorena Jarossa, mutta sitten hän meni Baseliin, missä hän oppi todella paljon tasokkaassa junioriakatemiassa. Moskovan Spartakissa hän oli vuoden ja se on todella kova koulu ja ympäristö, isä-Eremenko luonnehtii poikansa peliuraa.

– Mielestäni hän ei ole enää nuori pelaaja, vaan hän on kasvanut ja kokenut enemmän. Hänellä on uralleen omat tavoitteensa, mutta täällä hän on auttamassa joukkuetta saavuttamaan meidän tavoitteemme.

– Totta kai me kaikki ymmärrämme, että se on hieman kyseenalaista, että oma isä on päävalmentajana, mutta jo Jarossa, jossa hän oli vasta 15–16-vuotias ja hän harjoitteli edustusjoukkueessa, voin vakuuttaa, että kukaan ei voi tulla sanomaan, että hän pelasi siellä vain minun takiani. Hän sai taatusti enemmän kritiikkiä osakseen kuin muut pelaajat. Hän ansaitsi kaiken omalla työllään.

– Minä tunnen hänet tietenkin pelaajana, hän tietää mitä minä haluan häneltä ja hän tuntee minun systeemini. Mutta kun me treenaamme, tai pelaamme, hän ei ole minun poikani, vaan hän on yksi pelaajistani, Alexei Eremenko lisää.

Sergei Eremenkolla on runsaasti kokemusta myös Suomen poikamaajoukkueista, mutta hän päätti viime keväänä vaihtaa edustusoikeutensa Venäjän maajoukkuepaitaan.