Stadin derbyt odotetusti arkipäivinä – katso tästä pelipäivät

© Kuva: Juha Tamminen
Championshipiä perjantaina! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Helsingin IFK käväisi alemmalla sarjatasolla Ykkösessä vain yhden kauden verran ja palasi takaisin Veikkausliigan parrasvaloihin. Se merkitsee myös kohuttujen ja suosittujen Stadin derbyjen paluuta Veikkausliigaan.

HJK:n ja HIFK:n kohtaamiset ovat olleet pääasiassa loppuunmyytyjä, ja tapahtumien ympärillä on muutenkin ollut sähköä. Koska ottelut ovat niin sanottuja ”korkean riskin” otteluita”, pelataan ne kaudella 2019 arkipäivinä.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoi otteluohjelman julkaisutilaisuudessa, että poliisilta oli tullut toive, että varsinkin pääkaupunkiseudun otteluita pyrittäisiin pelaamaan arkipäivisin.

HJK:n isännöimänä derby pelataan heti pääsiäispyhien jälkeen, tiistaina 23.4. HIFK:n kotipeli on puolestaan vuorossa torstaina 4.7., vähän ennen HJK:n eurokiireiden alkua. Molemmat ottelut alkavat kello 18.30.

Sen sijaan FC Honka pelaa pääkaupunkiseudun herruudesta kotikentällään lauantaisin. Honka kohtaa HIFK:n 13.7. lauantaina kello 17, ja HJK:n 24.8. lauantaina kello 15. Tosin HJK-ottelu voi vielä siirtyä sunnuntaille (25.8.), mikäli HJK pelaa vielä Eurooppa-liigan karsintoja.

Marjamaa korosti, että varsinkin HJK:n kohdalla viikkopelien pelaaminen kesällä Mestarien liigan ja mahdollisten Eurooppa-liigan karsintojen aikaan on mahdotonta, koska karsintaottelut sijoittuvat viikolle.

Se, pelataanko veikkausliigakauden aikana vielä kolmaskin Stadin derby, riippuu siitä, päätyvätkö HJK ja HIFK samaan loppusarjaan.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!

Championshipiä perjantaina! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!